ook op Facebook:

Wat gebeurt er op de Klimop?

Schooljaar 2017-2018

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise. Ze hebben kennis kunnen maken met verschillende verkeerssituaties en hier zelf ook ervaring mee op kunnen doen. Het was leerzaam en gezellig.

Paasviering

Eieren verstoppen en zoeken, samen gezelschapsspelletjes spelen en luisteren naar het paasverhaal stonden op het programma van de paasviering. Het was een gezellige ochtend.
De foto's van de paasviering kun je bekijken bij de fotogalerij.

Kèndercarnaval

Nog veel meer foto's van het gezellige Kèndercarnaval kun je bekijken bij de fotogalerij.

Schilderen bij de Vossenberg

Donderdagmiddag 1 februari hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 een bezoek gebracht aan de Vossenberg.
Samen met bewoners hebben zij gangen van de Vossenberg geschilderd met een prachtig resultaat.
De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd op de witte muren die in verband met de nieuwbouw van Park Vossenberg medio maart afgebroken zullen worden. Jong en oud schilderden samen met als mooi eindresultaat een gigantisch kunstwerk dat zich uitstrekt langs de voormalige kantoren tot aan de gang naar de kapel.
Iedereen is van harte welkom om dit kunstwerk te komen bekijken!
Bij de fotogalerij kun je nog veel meer mooie foto's bekijken. Ze zijn gemaakt door Jan Heijs. Dankjewel hiervoor!

gelukkig nieuwjaar 0

Kerstontbijt

Vrijdagochtend kwamen alle kinderen naar school voor het kerstontbijt. Iedereen had iets lekkers meegebracht.
Wat is er heerlijk gegeten van al dat lekkers.
De kinderen van de groepen 7-8 gingen naar verzorgingshuis de Vossenberg waar ze samen met de bewoners genoten van een kerstontbijt.

Donderdagavond straalde de kerstsfeer vanuit de lokalen naar buiten.
Binnen was het druk. Alle kinderen waren met hun ouders, opa's en oma's, broers en zussen naar de kerstmarkt gekomen om daar hun zelfgemaakte kerstspullen te verkopen en natuurlijk ook kopen.
Het was een gezellige en geslaagde avond.
Nog veel meer foto's van de gezellige kerstviering kun je bekijken bij de fotogalerij.

Bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten

Vrijdag 1 december heeft Sinterklaas samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan onze school.
In een prachtige koets kwam de Sint om half 9 aan op het schoolplein. Na het zingen van een paar liedjes zijn we allemaal naar de aula gegaan.
Sinterklaas heeft belooft dat alles goed komt het het grote boek, we mochten zelfs even een blad met aantekeningen bekijken en de Pieten hadden nog een leuke rebus voor ons om op te lossen.
Daarna was het tijd voor een bezoek aan de klassen waar de kinderen van de onderbouw konden laten horen en zien welke liedjes en dansjes ze geleerd hadden en in de bovenbouw hebben ze de prachtige surprises kunnen bewonderen.
Om kwart voor 12 hebben we de Sint weer uitgezwaaid, het was een hele gezellige ochtend.
Bedankt Sinterklaas en Pieten voor jullie bezoek!

Pieten op school

Woensdag 29 november klimmen er zomaar 2 pieten door het raam naar binnen bij groep 3-4. Wat is dat gezellig, onverwachts pieten op bezoek. Ze hebben alle tijd om alle groepen een bezoekje te brengen en om nog even gezellig mee buiten te spelen met de kinderen van groep 1-2.

Voorleeswedstrijd

Op donderdag 12 oktober was de voorleeswedstrijd in de aula.
De groepen 4 t/m 8 deden mee. Van te voren waren er voorrondes gehouden in de klas. De volgende kinderen deden mee. Jordan groep 4, Bluma groep 5, Yanoe groep 6, Vera groep 7 en Nevra groep 8.
Jordan en Vera zijn de winnaars geworden. Gefeliciteerd!
Vera gaat de KlimOp school vertegenwoordigen in Het Klavier tijdens de voorleeswedstrijd.

Kinderboekenweek

Op woensdagmorgen 4 oktober is op basisschool de KlimOp de Kinderboekenweek 2017 geopend. Het thema was Gruwelijk Eng.
De kinderen en leerkrachten kwamen verkleed in het thema naar school. Bij binnenkomst moesten de kinderen eerst door de griezelgang om in de aula te kunnen komen. Daar hebben we vol enthousiasme gedanst op het nummer van Kinderen voor Kinderen.
Komende week zal nog volop in het teken van lezen staan.

Augustus

Mad Science

Dinsdag 28 augustus hedden we een "professor" van Mad Science op bezoek gehad.
De kinderen kregen een workshop wetenschap en techniek waarbij spectaculaire proefjes centraal stonden.