Groep 5/6 juf Robin

Wat gebeurt er in groep 5/6?

Schooljaar 2017-2018

Juni

Streetwise

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise.

The Incredibles

Het is ons gelukt!!! We hebben meegedaan aan een prijsvraag en gewonnen!!!
De opdracht was om zo incredible mogelijk op de foto te gaan. De twee klassen die de leukste foto instuurden maakten kans op gratis kaartjes om naar The Incredibles 2 te gaan op woensdag 27 juni. 

Maart

Puzzel

Het heeft even geduurd, maar de puzzel is af! In december hebben wij van Sinterklaas een emoticon-puzzel gehad van 1000 stukjes. Iedere keer wanneer sommige kinderen klaar waren met hun werk gingen ze aan de slag om de puzzel compleet te krijgen. Na lang zoeken, is het dan gelukt!
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Groep 8 had van Sinterklaas een minions puzzel gekregen. Ook zij waren fanatiek begonnen maar deze puzzel bestond toch wel uit erg véél gele minions. Vandaar dat we hebben geruild van puzzel. Hopelijk lukt het groep 5/6 wel om de puzzel te voltooien.

Succes jongens en meisjes en veel puzzelplezier!

Efteling

Dinsdag 20 maart was het zover, we mochten met de hele klas naar de Efteling. We hebben een heerlijke dag gehad! Het weer was goed, in veel attracties geweest en onderling was het erg gezellig. De dag ging alleen te snel voorbij! We hadden eigenlijk nog wel even willen blijven.
Hulpouders bedankt voor het helpen!

Januari

Feest!

de tafels 800x600
Vandaag was het feest. Alle kinderen hebben de tafels van1 t/m 10 onder de knie.
Super jongens en meisjes!!

December

Kerstviering

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek

November

Pieten op school

September

Week van de Pauzehap.

Van 26 tot en met 29 september is het Week van de Pauzehap.
Kinderen leren hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. De nadruk van het lesprogramma ligt op bewust proeven, smaakbeleving en op het combineren en variëren van producten.
Vandaag zijn we begonnen om spiesjes te maken van druiven, bessen en komkommers.

Schooljaar 2016-2017

Juni

Pleintje Verkeer

Mei

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

April

Pasen

Gezellig paaseiren zoeken en spelletjes spelen.

Maart

Naar de Efteling

Februari

Carnaval

Vrijdagochtend 24 februari hebben alle kinderen van de KlimOp het carnavalsfeest gevierd. Samen met een aantal andere basisscholen hebben we een optocht door het centrum van Kaatsheuvel gelopen. Hierbij liepen kinderen in groepjes of alleen of met een kar of skelter.
Het was een gezellig feest! Veel mensen kwamen de optocht bewonderen. 
Aansluitend hebben alle kinderen een versnapering gehad om vol energie te gaan hossen in Het Klavier. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 kwamen Jokie en Jet. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er disco. Na al dat dansen en swingen mochten de kinderen gaan genieten van de voorjaarsvakantie.  Dit gezellige feest is mogelijk gemaakt door Stichting SOT. Voor foto’s kunt u kijken bij de fotogalerij.

December

Kerstviering

Sinterklaas

Op donderdag 1 december bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Op maandag 5 december hebben wij een gezellige surprise ochtend gehad. Iedereen had hard gewerkt om iets moois af te leveren! Er zijn prachtige surprises gemaakt, zoals o.a. een auto, kerststukje, theater, een rekenboek, stoomboten en nog veel meer. Alle gemaakte surprises kunt u terug zien in de fotogalerij.  Het was een erg gezellige ochtend! In de middag hebben we spelletjes gespeeld en een sinterklaasfilm gekeken.

Sinterklaas met pieten op bezoek bij ons op school

Meer foto's van dit bezoek kun je bekijken bij de fotogalerij.

November

Oliemeulen
Donderdag 24 november zijn we naar de Oliemeulen geweest. Eerst hebben we uitleg gekregen over spinnen en slangen. Daarna, konden degene die wilden, een slang en/of spin vasthouden. Dit was erg spannend! Daarna hebben we binnen kunnen genieten van alle spinnen, slangen, leguanen en zelfs krokodillen. Buiten waren er ook nog veel dieren te bewonderen. Zoals vogels, stokstaartjes, katachtige, verschillende soorten aapjes en nog veel meer prachtige dieren.
Tot slot was er als afsluiting een vogelshow. Kortom een erg geslaagde ochtend!

Oktober

Zandspoor

Woensdag 5 oktober hebben de kinderen van de groepen 5 en 6 deelgenomen aan Zandspoor.
Tijdens deze les in de Loonse en Drunense duinen hebben de kinderen meer geleerd over dit gebied. Door middel van verschillende opdrachten mochten de kinderen op onderzoek uit. Ze hebben o.a. meer geleerd over de verschillende soorten beestjes die voorkomen in dit gebied, over verschillende soorten bomen en ze hebben bodemonderzoek verricht.
Het was een erg gezellige en leerzame ochtend!

September

Waterpret

Poeh, wat is het warm! Daarom hadden we dinsdag 13 september i.p.v. de gymles een waterles. De kinderen mochten spelen met waterpistolen, emmers en ander waterspeelgoed meenemen. Met dit warme weer was het heerlijk om af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

Schooljaar 2015-2016

Juni

Streetwise

Februari

Carnaval op de Klimop, Sjoert 'm, des schôn!

Januari

Skate-clinic

Dinsdagochtend 12 januari hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 8 deelgenomen aan de skate-clinic van Skate-Away.
De kinderen werden ingedeeld op niveau en hebben verschillende technieken geoefend. Zo leerden ze hoe ze zichzelf het beste op kunnen vangen wanneer ze vallen, hoe ze moeten remmen, hoe ze hindernissen kunnen nemen en mochten ze over een schansje springen.

Bezoek opbouw Carnavalswagens


Vrijdagmiddag 8 januari zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 uitgenodigd door de Turfstekers uit Kaatsheuvel om naar de opbouw van carnavalswagens te komen kijken.
Om 13.00 uur kregen de kinderen een korte PowerPointpresentatie te zien van een Turfsteker, waarna zij te voet met de leerkrachten naar de opbouw van verschillende carnavalswagens gingen kijken.
Via deze weg willen we de Turfstekers nogmaals bedanken! Het was een gezellige maar ook leerzame middag.

December

Sinterklaas brengt een bezoek aan onze klas

November

Muziekschool de Heraut

Het Nationaal schoolontbijt

Oktober

Workshop Little Bits
Woensdag 7 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar was het thema: ‘Raar maar waar!’. Dit thema gaat over: natuur, techniek en wetenschap.
 
Donderdag 8 oktober heeft Miriam van de Beemt een workshop gegeven in de klas.
Miriam heeft eerst uitleg gegeven over Little Bits en daarna heeft ze de opdracht uitgelegd. Nadat de kinderen in groepjes waren verdeeld, konden ze aan de slag! Ze hadden de moeilijke opdracht gekregen om samen een robot te bouwen.

De bedoeling was dat de robot uiteindelijk zou kunnen rijden en dat de ogen van de robot konden knipperen door middel van de Little Bits (apparatuur die ervoor zorgt dat bepaalde elementen gaan bewegen en/of knipperen).
De opdracht was alleen aan de moeilijke kant voor de kinderen, dus dit was helaas niet gelukt. Ze hebben wel heel hard gewerkt en een beeld gekregen van Little Bits.

September

Onze klassenfoto

 

Schooljaar 2014-2015

April

Maart

Dagje naar de Efteling

Februari

Carnaval

Nog veel meer foto's van carnaval vind je bij de fotogalerij.

Januari

Skate clinic

Dinsdagmiddag 20 januari hebben de kinderen van groep 3-4 en 5-6 samen genoten van een skate clinic. De kinderen hebben op het speelplein kunnen skeeleren. Ook was er een parcours met een wip en andere hindernissen. De kinderen hebben genoten.
Nieuwsgiering geworden? Binnenkort ook de foto's van deze middag op de site.

December

Voetballen voor Serious Request

Een aantal kinderen uit groep 5-6 van de KlimOp heeft op woensdag 10 december meegedaan aan het voetbaltoernooi in de Wetering in Loon op Zand. Het was een gezellige middag en de opbrengst gaat naar het goede doel van de Serious Request actie.
Goed bezig jongens en meisjes van de KlimOp!

Sinterklaas op bezoek

Voor groep 5 was het maken van een surprise nieuw. Maar wat hebben ze prachtige surprises gemaakt. Complimenten. Het was een gezellige dag en groep 5-6 heeft genoten.

Oktober

Bakkerijmuseum

Dinsdag 28 oktober is groep 5-6 naar het Bakkerijmuseum in Oosterhout geweest voor het project Museumschatjes. Ook nieuwsgierig naar de bakkunstwerken van de kinderen kijk dan snel naar de foto's.

Workshop "Feest mee met de drummers"

Woensdag 8 oktober heeft groep 5-6 een workshop gehad " feest mee met de drummers" De kinderen hebben naar een spannend verhaal geluisterd en zijn daarna zelf aan de slag gegaan op de djembees.

September

Zandspoor
Op donderdag 18 september is groep 5-6 naar de Loonse en Drunense duinen geweest voor het project Zandspoor. De kinderen hebben beestjes gezocht, bomen onderzocht, en zijn op zoek gegaan naar allerlei sporen in het zand.
Het was een leuke en leerzame ochtend met heerlijk weer. Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de foto's.

 

 

Schooljaar 2013-2014

Meer foto's van onze activiteiten vind je bij FOTO'S: fotoalbums algemeen en fotoalbums groep 5-6.

December

KerstvieringMeer foto's van de sfeervolle kerstviering vindt u bij de fotogalerij schoolactiviteiten.

Bezoek van SinterklaasDe foto's van het bezoek van Sinterklaas vindt u bij de fotogalerij van de groep en bij schoolactiviteiten.

September

 

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.