Naar de basisschool

Als uw kind 4 jaar wordt mag het naar de basisschool. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf. De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging en willen graag samen met andere kinderen naar school en daar veel nieuwe dingen leren.
Goed leren lezen, schrijven en rekenen is de basis voor de toekomst van uw kind!

Basisscholen hebben veel vrijheid om te bepalen hoe zij het onderwijs vormgeven. Dit betekent dat scholen van elkaar verschillen. Daarom is het verstandig tijdig na te denken over het kiezen van een goede school voor uw kind.
De keuze van een basisschool is dus een belangrijke stap. De school levert immers een grote bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind. Via de website van de school, de schoolgids of een gesprek met de directeur komt u hierover meer te weten. Probeer te bekijken of u en uw kind zich thuis voelen op de school.

samenwerkingsverbandLHA

Kijk ook eens op www.samenwerkingsverbandLHA.nl

In de gids Basisonderwijs 2013-2014 op Rijksoverheid.nl vindt u informatie over het kiezen van een school die bij u en uw kind past. In deze gids voor ouders en verzorgers staat een checklist die u kunt gebruiken bij de eerste kennismaking met een basisschool.
Ook over de inhoud van het onderwijs, de gang van zaken op scholen en de wetten en regels voor het onderwijs staat veel in deze informatiegids.

Bij het kiezen van een school kijkt u naar de sfeer op school, naar de locatie en naar de manier waarop de school lesgeeft maar ook de resultaten van de school doen ertoe. Op de website van de Onderwijsinspectie (www.onderwijsinspectie.nl) kunt u opzoeken of de school het vertrouwen heeft van de inspectie.

Natuurlijk bent u altijd welkom om een kijkje te komen nemen op onze school. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0416) 27 27 77