Verkeer

Wij vinden veiligheid erg belangrijk. Veiligheid op school houdt ook in werken aan verkeersveiligheid.

We maken ons hard voor:

• een veilige schoolomgeving;
  • het betrekken van ouders bij de verbetering van de verkeersveiligheid van hun kinderen;
  • goed verkeersonderwijs;
  • veilige school-thuisroutes.

De school werkt samen met verkeersouders; voor onze school zijn dit Mariëlle Timmers en Miranda Matthijs. Verkeersouders zijn vrijwilligers die op school werken aan een verkeersveilige schoolomgeving voor kinderen. Zij zetten verkeersveiligheid hoog op de agenda, helpen bij de uitvoering van activiteiten en vragen aandacht voor verkeersveiligheid, in de directe omgeving van de school en op de school-thuisroute.

De VVN (Veilig Verkeer Nederland) ondersteunt ons met materialen, voorlichting, advies, ondersteuning etc.

Logo Brabants Verkeersveiligheids Label

Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het Verkeersveiligheids Label met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Onze school heeft ook een Verkeersveiligheids Label. Ook gemeentes zijn betrokken bij het Verkeersveiligheids Label. In Brabant wordt het label: BVL genoemd, dit staat voor Brabants Verkeersveiligheids Label.

Naast de verkeerslessen en extra aandacht m.b.t. veilig oversteken, school-thuisroute organiseren we grotere activiteiten zoals "Streetwise" van de ANWB"Pleintje Verkeer" en "Skate-A-Way".