Wat gebeurde er op de Klimop in 2015-2016 ?

Schooljaar 2015-2016

Juli

Een griezelig gezellige KlimOpdag!

Traditiegetrouw hebben we aan het einde van het schooljaar onze KlimOpdag. Dit jaar was het griezelen geblazen.
Er liepen allerlei griezels rond; heksen, trollen, spoken, skeletten en zombies om maar eens wat te noemen.  

Heks Grietje Griezel was uitgenodigd om het eten voor de kinderen te koken. Heksensoep stond er op het menu. De kinderen moesten zorgen voor de ingredienten in de soep. Varkensoren, vleermuizen, drakenogen, wormen en spinnen waren een paar van de smakelijke ingredienten die de kinderen met spelletjes en opdrachten konden verdienen.

Aan het eind van de ochtend werden alle greiezelingredienten in de ketel van de heks gedaan, maar Grietje kreeg het niet voor elkaar er een lekker soepje van te koken. Het bleef bij wat rookwolkjes, ondanks allerlei toverspreuken. Later bleek dat er toch een aantal van de uiterst belangrijke ingredienten ontbraken. Gelukkig kende Grietje nog een toverspreuk, waardoor ze voor de kinderen frietjes,een snack en een ijsje tevoorschijn kon toveren. Dit alles geserveerd vanuit een echte snackwagen van Dun Bolle.

Het was een griezelig gezellige dag. Mede namens de kinderen dank aan ale hulpouders die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Verrassing!

Wat een leuke verrassing stond er vanmorgen in de teamkamer.... van tevreden ouders. Super, zo'n bericht!
Tevreden ouders, "hartelijk bedankt", namens het hele team!

Juni

Streetwise

Donderdag 16 juni was het ANWB Streetwise team bij ons op school.
Voor alle groepen waren er programma's op maat. De kinderen maakten o.a. kennis met de remweg van een auto, het nut van het dragen van autogordels en kinderzitjes/stoelverhogers.
Voor de kinderen van groep 7/8 was er een fietsparcours met hindernissen uitgezet, ter voorbereiding op het fietsen naar het voortgezet onderwijs na de zomervakantie.
Dankzij de ervaren instructeurs van Streetwise en toch ook een beetje door het mooie weer, was het een geslaagde en leerzame ochtend.

Expressiemiddag

Dinsdag 7 juni was alweer onze laatste expressiemiddag van dit schooljaar.
Ook deze keer mochten de kinderen weer kiezen uit een aantal activiteiten. Voor de groepen 1 t/m 4 zijn dat pannenkoeken of appelflappen bakken, een zakje knutselen en versieren voor de appelflap en knutselen over slakken.
Bij de bovenbouw konden de kinderen kiezen uit een windvanger, dromenvanger of raamhanger maken of uit het spellencircuit (met o.a. darten, sjoelen, dammen, etc.)

Mei

Annie M.G. Schmidtweek

Woensdagochtend 18 mei vond in de aula de opening van de Annie M.G. Schmidtweek plaats.
Juf Joyce las een stuk voor uit Floddertje en vertelde de kinderen over Annie M. G. Schmidt. De komende week zal er in de groepen voorgelezen worden uit de boeken die zij schreef.
In elke groep staat een boek centraal. Nadat het boek uit is, kijken de kinderen samen de verfilming van het boek.

Maart

Expressiemiddag

100 4476 800x600
Dinsdagmiddag 1 maart stond er weer een expressiemiddag op het programma.
De kinderen van de groepen 1 t/m 4 konden kiezen uit een Hans en Grietje middag. knutselen van een paasmandje,gezellig dansen
op muziek en pannenkoeken bakken.
In de bovenbouw kon er gekozen worden uit voetballen, solderen en paaseieren maken.
Het was een gezellige, creatieve middag.

Februari

Carnaval op de KlimOp!
{eventgallery event='106340983413482578657@CarnavalOpDeKlimOp' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }
Op vrijdag 5 februari was het zover. Ons Carnavaleske KlimOpfeest kon beginnen met de traditionele openingsdans voor en hossen met de kijkende ouders, met apenkooi in de gymzaal en natuurlijk onze fantastische eigen optocht met als gasten de kinderen en leidsters van Bruintje Beer. We dansten op "Kom pak je lasso maar", swingden achter de muziekquad aan als loopgroepje, met onze versierde karren of gewoon aan de hand van juf, papa of mama.
Het was een fijn en gezellig feest. Bedankt ouders, voor het meehelpen met bedenken en versieren van de wagens en het leuk aankleden van jullie kinderen. Bedankt ook voor het meelopen of het kijken langs de kant van de straat. Bedankt hulpouders voor jullie tijd en inzet. Bedankt juf Corrie en meneer Toon en Dennis voor het jureren. Bedankt verkeersregelaars voor de goede zorgen. Bedankt Jeroen voor de muziek. Bedankt Turfstekerskwartet voor de medailles en voor het langskomen op ons feest! En natuurlijk bedankt onze eigen KlimOpkids voor jullie enthousiaste en creatieve inzet en gezellige meedoen deze dag!

Januari

Gastles Hulphond Nederland
{eventgallery event='114758328458844630548@Hulphond' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }

Vanmorgen hebben we bezoek gehad van Petra en haar hulphond Missy. Petra en Missy bezochten onze school namens Hulphond Nederland.
Petra vertelde tijdens haar gastles aan de kinderen wat een hulphond allemaal kan en hoe hij opgeleid wordt. Ook beantwoorde ze vragen van kinderen en liet ze zien waar Missy haar zoal mee kan helpen.
Aan het eind van de les mocht de jarige Caith een cheque met daarop het bedrag van € 612,- overhandigen aan Petra. Dit was de opbrengst van onze kerstactie die we voor Hulphond Nederland gehouden hebben. Het geld wordt gebruikt om nieuwe hulphonden op te leiden.

December

Kerstviering
{eventgallery event='114758328458844630548@Kerstviering2015' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }
Vrijdagochtend 18 december hebben we met de hele school Kerst gevierd. De groepen 1 t/m 4 zijn de dag gestart met een kerstontbijt, de groepen 5 t/m 8 werden door de OV getraktaeerd op chocomel met koek.
Daarna zijn we naar verzorgingscentrum de Vosenberg gegaan waar we in de kapel genoten hebben van het kerstverhaal, verteld door juffrouw Corrie en uitgebeeld door de kinderen. Tot slot hebben alle leerlingen een kerstwens aan de bewoners van de Vossenberg en het Kompas uitgedeeld. Terug op school kregen de kinderen van de onderbouw chocomel en koek en genoten de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van een kerstlunch. Al met al een mooie ochtend!

In actie voor Hulphond Nederland

Woensdagochtend 9 december is in de aula van onze school het startsein gegeven voor de actie van ons goede doel van dit schooljaar. De kinderen hebben uit drie voorgedragen goede doelen Hulphond Nederland als favoriet gekozen.In de laatste week van november hebben alle kinderen hun eigen kerstkaart getekend. Deze kaarten zijn opgestuurd naar Kaart in Actie die er prachtige kerstkaarten van heeft gedrukt. Alle kinderen hebben nu setjes kerstkaarten met daarop hun eigen tekening mee naar huis gekregen. Zij gaan proberen deze kaarten allemaal te verkopen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Hulphond Nederland. Aan het enthousiasme van de kinderen zal het zeken niet liggen. Zo trots als een pauw liepen ze met hun eigen kaarten de school uit, vastbesloten om ze allemaal te gaan verkopen. De opbrengst van deze actie gaat in zijn geheel naar Hulphond Nederland.
Hulphond Nederland is hèt expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg.

Sinterklaas brengt met Pieten bezoek aan onze school
{eventgallery event='114758328458844630548@Sinterklaasfeest2015' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }

Woensdag 2 november is het dan eindelijk zover..... Sinterklaas brengt een bezoek aan onze school. Met een brandweerwagen komt de Sint met 10 pieten om half 9 bij onze school aangereden. Het was nog spannend of er wel pepernoten in de zakken van de pieten zouden zitten. Bij het Sinterklaasjournaal hadden we kunnen zien dat alles op was. Gelukkig had 'bakker-piet' de hele nacht doorgebakken. Hij was er zo moe van dat hij al bij de ontvangst in de aula in slaap viel.
Na het bezoek in de aula brachten Sinterklaas en de pieten ook nog een bezoek aan alle klassen.
Sinterklaas en Pieten bedankt voor jullie gezellige bezoek!

Expressiemiddag

{eventgallery event='114758328458844630548@ExpressiemiddagDec2015' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }

November

Pieten op bezoek
{eventgallery event='114758328458844630548@Pietenochtend2015' attr=images mode=link max_images=3 thumb_width=219 offset=0 }

Woensdagochtend 25 november werden alle groepen verrast door een bezoek van 2 pieten. Ze hebben heerlijk gek gedaan met de kinderen en de boel lekker op stelten gezet.

Jetlagstudio op bezoek

In onze muzikale week was het vandaag de beurt aan Jetlagstudio om de kinderen kennis te laten maken met diverse muziekinstrumenten.
Naast slagwerk kwamen ook de gitaar en elektrische gitaar aan bod. De kinderen mochten uiteraard ook zelf de instrumenten uitproberen.

Bezoek van muziekschool de Heraut
Maandagochtend 16 november heeft muziekschool de Heraut muziekles gegeven aan de kinderen van de groepen 3 t/m 8. Dit was een iets andere les dan de kinderen gewend zijn. Ze maakten kennis met "vergeten muziekinstrumenten"; zoals de accordeon, viool en dwarsfluit. Het was een vrolijke boel in onze aula, waar misschien wel wat muzikale talentjes ontwaakt zijn.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is al 12 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken ze van ontbijten een feestje in het hele land.
Bij deze 13e editie gaan zo'n 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op zo'n 2.600 scholen.
Ook onze school doet mee!
Op vrijdag 13 november hebben de kinderen genoten van een lekker gezond ontbijt.

Oktober

Expressiemiddag


De eerste expressiemiddag van dit schooljaar zit er weer op en wat is er hard gewerkt!
Meer foto's van deze middag vind je bij de fotogalerij.

Voorleeswedstrijd op de Klimop

Donderdag 8 oktober hebben de groepen 4 t/m 8 een voorleeswedstrijd gehouden in de aula.
Jus Saskia en juf Ingrid waren de jury. In de klas zijn eerder deze week voorrondes gehouden. Uiteindelijk waren de volgende kinderen door: Jasmina uit groep 4, Vivienne uit groep 5, Nevra uit groep 6, Kyan uit groep 7 en Luna uit groep 8.
Alle kinderen hebben erg mooi voorgelezen. Het was voor de jury een lastige beslissing. Vivienne is de voorleeskampioen geworden uit groep 4,5 en 6. Kyan is de voorleeskampioen geworden uit groep 7 en 8. De winnaar uit groep 7 en 8 (Kyan) mag deelnemen aan de voorleeswedstrijd in de bibliotheek voor alle scholen uit Kaatsheuvel. Spannend.
Het was een leuke middag. Compliment voor alle kinderen die hebben meegedaan.

Kinderboekenweek

Op woensdag 7 oktober is de Kinderboekenweek op onze school geopend. Het thema dit jaar is
Raar Maar Waar.
De leerkrachten hebben speciaal voor deze gebeurtenis een keer in een andere klas voorgelezen. De kinderen hebben genoten.
Komende week staat nog volop in het teken van lezen en voorlezen. De groepen 4 t/m 8 doen ook mee aan de voorleeswedstrijd. Bovendien krijgen alle groepen een workshop.

September

Mad Science
Dinsdagochtend 1 september hebben we naar een voorstelling van Mad Science gekeken. Mad Science is een techniek en wetenschapsshow.
Dit keer was het thema "Chemische reacties".  
De kinderen leerden van een "professor" van Mad Science wat wel en wat geen chemische reactie is. Een ballon opblazen of kapot prikken is geen chemische reactie en een spijker in een stuk hout slaan ook niet maar water van kleur laten veranderen wel. En zo waren er talloze proefjes waardoor de kinderen kennis konden maken met en stukje techniek en wetenschap.
Voor de kinderen die erg enthousiast zijn geworden en zelf met proefjes aan de slag willen bestaat er de mogelijkheid zich in te schrijven voor een aantal workshops.