Wat gebeurde er op de Klimop in 2016-2017 ?

 

Schooljaar 2016-2017

Juli

De vakantie begint

Vrijdag 14 juli om kwart voor 12 staan we er allemaal klaar voor, de vakantie kan beginnen! Het is voor Anne, Glenn, Mick en Kian de laatste schooldag op de KlimOp. Zij luiden de bel als start van de vakantie en dan........ rennen maar.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

"Monsterhit"

Dinsdagmiddag zaten alle kinderen van groep 1 t/m 6 helemaal klaar voor de generale repetitie van de musical van groep 7 en 8. 
Dat was al spannend, wat zou het publiek er van vinden. Een luid applaus klinkt aan het eind van de middag, dat is al een goed begin.
Woensdagavond is het dan zover dat alle ouders, broers en zusjes, opa's en oma's mogen komen kijken. Met de musical "Monsterhit" nemen de kinderen van groep 8 officieel afscheid van hun basisschooltijd.
Na een gezellige bbq was het tijd om samen met hun klasgenoten van groep 7 het podium op te stappen. Het was een geweldig optreden, super gedaan jongens en meisjes!
Na het optreden stond er voor de kinderen van groep 8 nog een spannend uitje met de juffen op het programma.

Juni

Pleintje Verkeer

Maandag 12 en dinsdag 13 juni staat het schoolplein helemaal in het teken van verkeer.
Er is een verkeerparcours opgebouwd waarin verkeerssituaties zijn nagebootst zijn en er wordt volop geoefend in fietsbehendigheid.

Mei

KlimOp got talent
Dag 3 in de feestweek. Ook dit is een hele gezellige dag geworden.

Wat een talent kwam er voorbij zeg. Er is geplaybackt, gedanst en gezongen.
De eerste act was door zes 6O+ dames. Het was meteen al lachen. Verder hebben de kinderen, talent uit groep 1 t/m 8, geweldig hun best gedaan maar ook ouders lieten de kans om hun talenten te showen niet voorbij gaan. Wat leuk, samen met de optredens van de kinderen zorgden zij voor een wervelende show!
Natuurlijk ook van deze dag weer heel veel foto's!

KlimOpdag
De KlimOpdag is de 2de dag in onze feestweek!

Deze dag stond dit jaar helemaal in het teken van het 60-jarig bestaan. De feestdag bestond uit twee delen. Oudhollandse spelen en een speurtocht door de wijk. Rondom school werden allerlei spelletjes gedaan. Voor een aantal moest je best behendig zijn..... Gelukkig kunnen we dat wel aan onze kinderen overlaten. Een van de andere opdrachten was op de foto met je groepje met allerlei feestattributen en het leggen van "60 jaar". Ook hiervoor mochten allerlei attributen gebruikt worden maar ook de kinderen zelf mochten de letters vormen. Dit leverde heel veel leuke foto's op die je kunt bekijken bij 'foto's'.
En een feest is pas echt een feest als er taart getrakteerd wordt. Mmmmm............. wat lekker!

Opening van de feestweek en op schoolreis naar Duinoord

Onze feestweek is fantastisch begonnen.
Met z'n allen op schoolreis, hoe geweldig is dat. Prachtig weer hebben we als we naar Duinoord gaan.
Wat is het er leuk, echt voor ieder wat wils. Je kon er klauteren in het klimbos, rijden op een quad, lekker eten en snoepen of springen op trampolines, midgetgolf spelen, schommelen, springen, ijsjes eten, lasergamen, in de waterspeeltuin spelen, dansen, graven...... of gewoon lekker luieren in het zonnetje.....
Iedereen heeft dan ook met volle teugen genoten!
Heel veel foto's van onze eerste feestdag vind je bij 'foto's'.

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis wordt in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid gevierd met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.

April

Pasen

Expressiemiddag

Dinsdag 4 april stond er weer een gezellige expressiemiddag op het programma.
De kinderen konden kiezen uit leuke aktiviteiten. De foto's van deze verschillende aktiviteiten kunt je bekijken bij de fotogalerij.

Maart

Eftelingdag

Afgelopen donderdag was het prachtig lenteweer. Een uitgelezen dag voor ons jaarlijkse bezoek aan de Efteling.
Het is een heerlijke, gezellige dag geworden.
Efteling hartelijk dank voor de uitnodiging en alle hulpouders bedankt voor jullie fijne hulp en goede zorgen. De kinderen hebben genoten!

Februari

Carnaval 2017 “Ge zit er aon vaast”

Vrijdagochtend 24 februari hebben alle kinderen van de KlimOp het carnavalsfeest gevierd.
Samen met een aantal andere basisscholen hebben we een optocht door het centrum van Kaatsheuvel gelopen. Hierbij liepen kinderen in groepjes of alleen of met een kar of skelter.
Het was een gezellig feest! Veel mensen kwamen de optocht bewonderen.  
Aansluitend hebben alle kinderen een versnapering gehad om vol energie te gaan hossen in Het Klavier. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 kwamen Jokie en Jet. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er disco. Na al dat dansen en swingen mochten de kinderen gaan genieten van de voorjaarsvakantie.  
Dit gezellige feest is mogelijk gemaakt door Stichting SOT. Voor foto’s kunt u kijken bij de fotogalerij.

Januari

De Nationale Voorleesdagen


December

website nieuwjaarHet team van de KlimOp wenst u fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sprankelend 2017!!!

 

 

 

 

Kerstviering

Donderdagavond 22 december hebben de kinderen samen met hun ouders, opa's & oma's en de bewoners van de Vossenberg Kerstmis gevierd in de kapel van de Vossenberg.
Alle kinderen hadden een lampion gemaakt en in een optocht vertrokken we om half 6 naar de Vossenberg. Een groep kinderen had in de weken voorafgaand aan de Kerstviering het Kerstverhaal ingestudeerd met juffrouw Corrie. In een volle kapel hebben we genoten van een mooie, sfeervolle viering!

Bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten
sint aula '16
Donderdag 1 december heeft Sinterklaas met zijn pieten een bezoek gebracht aan de kinderen van de KlimOp. Dit keer kwam de Sint op zijn paard Americo. Bakpiet had voor de gelegenheid zijn bakfiets meegenomen.
Na de ontvangst op het plein werd Sinterklaas toegezongen door alle kinderen in de aula. Daarna bracht hij samen met o.a. Hoofdpiet, huispiet, bakpiet een bezoek aan iedere groep.
Voor alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 had Sint een cadeautje meegebracht maar de pieten hadden ook voor elk groep een extra verrassing; een krat met allerlei buitenspeelmaterialen.

November

Expressiemiddag

Dinsdagmiddag 22 november stond er weer een expressiemiddag op het programma.
De kinderen van de groepen 1 t/m 4 konden kiezen uit een stoomboot knutselen, een gezellige muziekmiddag en een Sinterklaas-gezelschapsspel spelen. 
In de bovenbouw kon er gekozen worden uit weven. bakken van koekjes en pepernoten en sport en spel in de gymzaal.
Foto's van deze gezellige, creatieve middag kun je bekijken bij de fotogalerij.

Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt is al 14 jaar het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken ze van ontbijten een feestje in het hele land. Dit jaar van 7 tot en met 11 november. Ook onze school doet weer mee. Op dinsdag 8 november zijn de tafels gezellig gedekt in de klassen.Van een plaatselijke supermarkt krijgen we een gezond ontbijtpakket. Het gevarieerde pakket bevat brood, beleg en drinken dat past binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum. De kinderen en leerkrachten hebben genoten van het samen ontbijten.

Oktober

Voorleeswedstrijd

Op woensdag 12 oktober hebben de kinderen van groep 3 tot en met 8 in de aula genoten van de voorleeswedstrijd.
Afgelopen week zijn er voorrondes gehouden in de klas.
De volgende kinderen hebben meegedaan. Bluma uit groep 4, Dani uit groep 5, Vera uit groep 6, Nevra uit groep 7 en Anne uit groep 8. Het was erg spannend. De jury juf Saskia en juf Ingrid hebben uiteindelijk toch een keuze kunnen maken. De winnaar van groep 4,5 en 6 is geworden: Vera. De winnaar van groep 7-8 is Nevra.
Nevra gaat binnenkort strijden om voorleeskampioen te worden van de gemeente Loon op Zand.

Kinderboekenweek
Op woensdag 5 oktober was de start van de kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ''Voor altijd jong!''.
Speciaal voor deze gelegenheid kwamen er opa's en oma's voorlezen in de klassen. Niet alleen bij de start, maar ook tijdens de kinderboekenweek komen nog opa's en oma's gezellig voorlezen.
Op de foto's kunt u zien dat niet alleen de kinderen, maar ook de grootouders genoten hebben van dit moment.

September

Waterpret

Het is al half septermber en nog steeds prachtig weer. Het is zelfs zo warm dat de kinderen vandaag niet gewoon buitenspelen en er zijn ook geen gymlessen. Vandaag mogen ze allemaal heerlijk spelen met water. De kinderen brengen deze dag waterpistolen, emmers en ander waterspeelgoed mee naar school.
Met dit warme weer was het heerlijk om zo af te kunnen koelen! 
Nog veel meer foto's van het spelen met water kun je bekijken bij de fotogalerij.

Mad Science
20160906 111141 800x600

Dinsdag 6 september hadden we een "professor" van Mad Science op bezoek.
De kinderen kregen een workshop wetenschap en techniek waarbij spectaculaire proefjes centraal stonden.

 


Welkom terug allemaal!

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer begonnen. We hopen dat jullie allemaal weer een leuke dag gehad hebben.

 weer naar school