inschrijven

De Berk staat voor Betrokken, Eigentijds, Respectvol, Kindgericht onderwijs.

Door middel van de hieronder geplaatste berichten houden wij u op de hoogte van de voortgang van de bouw en hoe wij werken naar één nieuwe school.

10 juni 2021: Inschrijven nieuwe leerlingen de Berk
Wanneer uw kind 2 1/2 jaar oud is, kunt u uw zoon of dochter bij ons inschrijven. U bent welkom om een afspraak te maken, zodat we alle tijd hebben om u rond te leiden en wat meer over onze school te vertellen. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0416) 27 27 77. Er is geen wachtlijst op onze school. U kunt hier een inschrijfformulier downloaden. 

7 juni 2021: Roosterwijziging schooljaar 2021-2022
Een paar weken geleden hebben we een peiling onder onze ouders gehouden m.b.t. het continurooster en het traditionele rooster in combinatie met tussen schoolse opvang. De uitslag van deze peiling is mede bepalend geweest voor de roosterwijzing die we met ingang van 6 september 2021 door gaan voeren. Wat dit precies inhoudt leest u in deze brief.

2 maart 19.00 uur: Informatieavond BS de Berk
Bent u op zoek naar een (nieuwe) school voor uw kind? Bezoek dan de informatieavond van basisschool De Berk! 
Dinsdag 2 maart organiseert basisschool De BERK een informatieavond voor ouders van kinderen die op zoek zijn naar een school voor hun kind. Deze avond is bedoeld voor ouders van kinderen die tussen augustus 2021 en juli 2022 vier jaar worden en voor ouders van kinderen die (door bijvoorbeeld verhuizing) op zoek zijn naar een nieuwe school. Op de informatieavond worden ouders van nieuwe kinderen geïnformeerd over het onderwijs en de organisatie van de school. Lees hier meer. 

Februari 2021: Rooster De BERK
De voorbereidingen voor basisschool De BERK zijn in volle gang. Eén van de zaken waarover de teams van Theresia en KlimOp overleg gevoerd hebben, is de invulling van het rooster en de lestijden. Hier leest u er meer over. 

Januari 2021: Een gloednieuwe school, een fusie én corona in Kaatsheuvel: ‘Je moet aan zoveel dingen denken’
Lees hier het interview dat Ingrid Stokkermans, directeur van de Berk, gaf aan het Brabants Dagblad. 

December 2020: De nieuwbouw van De BERK vordert gestaag. hoogste punt bereikt
Begin december is het hoogste punt bereikt. Het opmetselen gaat beginnen. De buitenkant van de Berk begint steeds meer zijn uiteindelijke vorm aan te nemen. Beide teams zijn intussen druk bezig met het nadenken over inrichting, meubilair, kleuren, maar ook over lesmethodes, roosters en alles wat bij een nieuwe school komt kijken. 
De Duinkoerier plaatste er een artikel over.

Augustus 2020: De bouw is gestart! 
Na de sloop van het KlimOp gebouw voor de zomervakantie, zijn de bouwwerkzaamheden voor De BERK nu echt gestart. De eerste weken zijn dit vooral grondwerkzaamheden. Voordat de “echte” bouwwerkzaamheden zijn gestart, is er met de kinderen samen een officieel moment geweest, als symbool voor de start van de bouw. Samen met de wethouder heeft een aantal kinderen een handafdruk gezet in een plaquette, die een plek zal krijgen in de nieuwbouw. De nieuwbouw van DE BERK zal naar verwachting medio 2021 geopend worden. Nieuwsbericht Langstraat TV

Bent u beniede berk maquetteuwd hoe de BERK eruit gaat zien? Hier vindt u een sfeerimpressie: de BERK

In de Nieuwsflits leest u informatie over de bouw van de BERK en het fusietraject: Nieuwsflits De BERK september 2020