Groep 5/6 juf Robin

Wat gebeurt er in groep 5/6?

Schooljaar 2018-2019

groep 5 6 800x600
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Na een fijne zomervakantie zijn we goed gestart in groep 5/6. Ook hebben we er onverwachts 3 nieuwe kinderen bij gekregen. Een hartelijk welkom aan Sterre, Djenna & Aaliyah.
We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Schooljaar 2017-2018

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise.

The Incredibles

Het is ons gelukt!!! We hebben meegedaan aan een prijsvraag en gewonnen!!!
De opdracht was om zo incredible mogelijk op de foto te gaan. De twee klassen die de leukste foto instuurden maakten kans op gratis kaartjes om naar The Incredibles 2 te gaan op woensdag 27 juni.

Puzzel

Het heeft even geduurd, maar de puzzel is af! In december hebben wij van Sinterklaas een emoticon-puzzel gehad van 1000 stukjes. Iedere keer wanneer sommige kinderen klaar waren met hun werk gingen ze aan de slag om de puzzel compleet te krijgen. Na lang zoeken, is het dan gelukt!
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Groep 8 had van Sinterklaas een minions puzzel gekregen. Ook zij waren fanatiek begonnen maar deze puzzel bestond toch wel uit erg véél gele minions. Vandaar dat we hebben geruild van puzzel. Hopelijk lukt het groep 5/6 wel om de puzzel te voltooien.

Succes jongens en meisjes en veel puzzelplezier!

Efteling

Dinsdag 20 maart was het zover, we mochten met de hele klas naar de Efteling. We hebben een heerlijke dag gehad! Het weer was goed, in veel attracties geweest en onderling was het erg gezellig. De dag ging alleen te snel voorbij! We hadden eigenlijk nog wel even willen blijven.
Hulpouders bedankt voor het helpen!

Feest!

de tafels 800x600
Vandaag was het feest. Alle kinderen hebben de tafels van1 t/m 10 onder de knie.
Super jongens en meisjes!!

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek

Pieten op school

Week van de Pauzehap.

Van 26 tot en met 29 september is het Week van de Pauzehap.
Kinderen leren hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. De nadruk van het lesprogramma ligt op bewust proeven, smaakbeleving en op het combineren en variëren van producten.
Vandaag zijn we begonnen om spiesjes te maken van druiven, bessen en komkommers.

Schooljaar 2016-2017

Pleintje Verkeer

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

Pasen

Gezellig paaseiren zoeken en spelletjes spelen.

Naar de Efteling

Carnaval

Vrijdagochtend 24 februari hebben alle kinderen van de KlimOp het carnavalsfeest gevierd. Samen met een aantal andere basisscholen hebben we een optocht door het centrum van Kaatsheuvel gelopen. Hierbij liepen kinderen in groepjes of alleen of met een kar of skelter.
Het was een gezellig feest! Veel mensen kwamen de optocht bewonderen.
Aansluitend hebben alle kinderen een versnapering gehad om vol energie te gaan hossen in Het Klavier. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 kwamen Jokie en Jet. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er disco. Na al dat dansen en swingen mochten de kinderen gaan genieten van de voorjaarsvakantie.  Dit gezellige feest is mogelijk gemaakt door Stichting SOT. Voor foto’s kunt u kijken bij de fotogalerij.

Sinterklaas

Op donderdag 1 december bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Op maandag 5 december hebben wij een gezellige surprise ochtend gehad. Iedereen had hard gewerkt om iets moois af te leveren! Er zijn prachtige surprises gemaakt, zoals o.a. een auto, kerststukje, theater, een rekenboek, stoomboten en nog veel meer. Alle gemaakte surprises kunt u terug zien in de fotogalerij.  Het was een erg gezellige ochtend! In de middag hebben we spelletjes gespeeld en een sinterklaasfilm gekeken.

Sinterklaas met pieten op bezoek bij ons op school

Meer foto's van dit bezoek kun je bekijken bij de fotogalerij.

Oliemeulen
Donderdag 24 november zijn we naar de Oliemeulen geweest. Eerst hebben we uitleg gekregen over spinnen en slangen. Daarna, konden degene die wilden, een slang en/of spin vasthouden. Dit was erg spannend! Daarna hebben we binnen kunnen genieten van alle spinnen, slangen, leguanen en zelfs krokodillen. Buiten waren er ook nog veel dieren te bewonderen. Zoals vogels, stokstaartjes, katachtige, verschillende soorten aapjes en nog veel meer prachtige dieren.
Tot slot was er als afsluiting een vogelshow. Kortom een erg geslaagde ochtend!

Zandspoor

Woensdag 5 oktober hebben de kinderen van de groepen 5 en 6 deelgenomen aan Zandspoor.
Tijdens deze les in de Loonse en Drunense duinen hebben de kinderen meer geleerd over dit gebied. Door middel van verschillende opdrachten mochten de kinderen op onderzoek uit. Ze hebben o.a. meer geleerd over de verschillende soorten beestjes die voorkomen in dit gebied, over verschillende soorten bomen en ze hebben bodemonderzoek verricht.
Het was een erg gezellige en leerzame ochtend!

Waterpret

Poeh, wat is het warm! Daarom hadden we dinsdag 13 september i.p.v. de gymles een waterles. De kinderen mochten spelen met waterpistolen, emmers en ander waterspeelgoed meenemen. Met dit warme weer was het heerlijk om af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.