×

Bericht

No or incomplete credentials defined for album: De Auto

Groep 1/2 Juf Marjon en juf Monica

 

Wat gebeurt er in groep 1/2?

Schooljaar 2018-2019


Januari 2019

De auto
Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema  ‘de auto’.

We hebben auto’s bekeken en besproken en hebben een auto gemaakt voor in de klas. Hij is stevig in elkaar gezet maar moet, net als een echte auto, natuurlijk ook weleens voor onderhoud naar de garage. Ook die hebben we in de klas. Er wordt volop gesleuteld, olie bijgevuld, de accu nagekeken, de autoradio gerepareerd, banden vervangen. Je kunt het zo gek niet bedenken, in de garage krijgen ze het allemaal voor elkaar.
20190111 105133 20190123 090026 1548350777999 20190124 142820

 

November

Taal- en rekenkring
rekenkring herfstrekenkring herfst

Deze week stond een taalkring in het teken van de herfst. Samen hebben we een heel groot spinnenweb gemaakt.
Wat weet je allemaal van de herfst was de vraag. Een bolletje wol ging de kring heen en weer, je mocht iets opnoemen wat bij de herfst hoort en het bolletje overgooien.  Alle kinderen konden iets opnoemen…. spinnen, eikels, gekleurde bladeren aan de bomen, winterslaap, regen en ga zo maar door. Met het benoemen werd het web steeds groter. Een prima plekje voor de spin.
De rekenkring leek wel  heel veel op een spelletje. Met een Bingokaart met getallen tot 20 gingen de kinderen van de zongroep aan de slag.
Hoeveel boeken liggen er op de stapel, hoeveel spullen liggen er in de zandtafel, autootjes, stiften, fietsen, alles werd geteld.  
Aan het einde van de rekenkring had iedereen zijn Bingokaart vol. Knap hoor!

Oktober

‘Verbouwing’
20180927 092626 800x60020180927 092626 800x600
Menig aannemer zou jaloers zijn op onze harde werkers.
Een paar weken geleden hebben we besloten onze huishoek en winkel te ‘verbouwen’.
Samen hebben we besproken waar een gezellige huishoek en moderne supermarkt aan moeten voldoen en toen zijn we aan de slag gegaan.
Onze huishoek is ondertussen voorzien van een deur en raam. Er hangt een mooi gordijn voor het raam en op de vensterbank staan gezellige plantjes, fotolijstjes en branden er kaarsjes om nog meer sfeer te krijgen. De tv heeft een heleboel verschillende zenders. De loodgieter is langs geweest dus zonder probleem kan de afwas gedaan worden en is in de wasmachine het eerste wasje al gedraaid. Natuurlijk gaan we helemaal met de tijd mee, ook thuiswerken kan. Een laptop en mobiel zorgen dat het werk ook vanuit thuis gewoon door kan gaan.
Geen boodschappen in huis, geen probleem. De supermarkt is naast de deur en van alle gemakken voorzien.
Een grote klus….. de kinderen van groep 1-2 kunnen het werk makkelijk aan!

Dierendag

dierendag

 

Boer John was met zijn hele beestenboel op bezoek in de binnentuin bij de Vossenberg.
We hebben er samen met de bewoners van het Kompas de konijnen kunnen aaien en knuffelen, de geitjes kunnen voeren, de schapen, eenden en kippen kunnen bekijken en de kinderen mochten ook nog een ritje maken op de pony.
Het was voor de bewoners en voor ons een hele gezellige middag.
Wessel Verboven heel hartelijk bedankt voor de uitnodiging!

 

 

 

Workshop Kinderboekenweek
Maandagochtend kwam juf Lucinda van de bibliotheek bij ons in de klas om het  mooie prentenboek "Het Kartonnen Kasteel" van L. Sarah en B. Davies voor te lezen. Dit boek gaat over vriendschap en de nodige jaloezie die dan wel eens tussen vriendjes onderling kan ontstaan.
N.a.v. dit verhaal  gingen we van een doosje een "monstermaakseldozending" ontwerpen. Dit deden we met veel gekleurde plakkertjes, stroken, papiertjes. Daarna gingen we in groepjes ons doosje (ons monstermaakseldozending) laten rijden op robotjes die we met de i-pad bestuurden.
Het was fijn en leuk om op deze manier de week te beginnen!

September

TakkenhoedjesIMG 3279 800x600

een berg
een berg met een hoedje op
een takkenhoedje op zijn kop
hoe zou dat nou toch komen
dat die berg een hoedje heeft
wat is hier aan de hand

berkenbomen
eikenbomen
spelen daar
wat raar, wat raar
met de wind
en met elkaar
verstoppertje
in een berg zand

dat is er aan de hand!

Met dit gedichtje begon woensdag ons uitstapje naar De Loonse en Drunense duinen.
Het programma heet Takkenhoedjes. Onze eerste opdracht was een takkenhoedje maken. In groepjes zijn we aan de slag gegaan maar wat hadden we een pech. Al heel snel begon het hard te regenen. Schuilen onder de takkenhoedjes van de bomen hielp niet, al snel kwamen dikke druppels door de bladeren heen. Jammer! Met natte hoedjes en modderlaarzen zijn we weer naar school vertrokken.
Hulpmoeders, hulpvader en oma heel hartelijk bedankt voor jullie fijne hulp.

Augustus

groep 1 800x600groep 2 800x600
Welkom
Lieve kinderen wat zijn we blij om jullie na de zomervakantie weer terug te zien in onze klas. Heel hartelijk welkom allemaal weer!
En voor alle nieuwe kinderen, we hopen dat jullie een hele fijne tijd zullen hebben bij ons op de KlimOp!

Schooljaar 2017-2018

Juni

KlimOpdag

Donderdag 28 juni hebben we onze jaarlijkse KlimOpdag. Het thema is dit jaar landen. Samen met de andere kinderen van onze school gaan we op reis. In ieder groepje zitten kinderen van groep 1 t/m 8. Wat ontzettend gezellig om samen met de kinderen uit de andere groepen spelletjes te spelen.
We brengen een bezoek aan Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland en Nederland. In ieder land spelen we spelletjes die kenmerkend zijn voor het land waar we op bezoek zijn.
Om 12 uur eten we heerlijke frietjes met een snack en een lekker ijsje na.
Het was een gezellige zonnige dag.

Duinendag

De groepen 1-2-3-4 gingen woensdag met heel veel ouders en juffen naar de Duinen om daar lekker samen hutten te bouwen van boomstammen en stokken, heel veel te scheppen en met zand te spelen, om te voetballen en om gewoon heerlijk te genieten. Het was een fijne ochtend.

Afscheid Juf Yolette

Op dinsdag hebben we het afscheid van juf Yolette gevierd met een cadeautje, een map met onze "Dit ben ik vellen" en een bos bloemen. Buiten hebben we lekker gegeten van de chips die juf uitdeelden en we hebben gespeeld met de kinderen van juf, want die wilden wel heel graag zien met wie hun mama al die tijd gewerkt had.
Dank je wel juf Yolette voor alle hulp en aandacht die je ons dit jaar hebt gegeven.

Een nieuwe poppenwagen!

 

Onze oud leerling Davy van der Laak heeft laten zien dat hij 2 gouden handen heeft!
Voor een opdracht op zijn middelbare school heeft Davy een prachtige poppenwagen gemaakt en aan zijn oude school gedacht want afgelopen maandag kwam hij de wagen brengen. Nou Davy, daar kan geen gekochte wagen tegenop! De wagen werd goed gekeurd door PomPom en Bob die ermee mochten proefrijden.
Heel erg bedankt Davy, we zijn er ontzettend blij mee!

 

 

 

Juffendag

Woensdag 13 juni is het dan zover, we vieren de verjaardag van de juffen.
Na het zingen van een verjaardaglied en cadeautje uitpakken vertrekken we naar het Klauterwoud. Sjouwen met stokken, spelen met water, roetsen van de tokkelbaan wat kun je er heerlijk klimmen en klauteren. Bij een verjaardagsfeest horen natuulijk ook limonade en lekkers, daar pakken we tussen het spelen door even de tijd voor. Met een lekker ijsje sluiten we de ochtend af, het was gezellig.

Streetwise

Op maandagmorgen kwam juf Sonja van de ANWB samen met Jip en Albertine ons van alles vertellen over het verkeer.
We hebben geleerd wat verkeer is, hoe we over moeten steken en wanneer en waarom we in een autostoeltje of op een stoelverhoger moeten zitten.

Het was erg leuk om met de zongroep en met de stergroep verkeersles te krijgen en met stuurtjes als auto, brommer, fiets, vrachtwagen over de "straat" te mogen rijden! 

Mei

Zuivelproeverij en een bezoek aan de boerderij

Ons nieuwe thema is de boerderij. We hebben het deze weken o.a. over boerderijdieren, de namen van de jonge boerderijdieren, schapen scheren, groenten op het land en de landbouwwerktuigen, de melk van een koe en wat er allemaal van melk gemaakt is.
Vrijdag 18 mei zijn we uitgenodigd op de boerderij van de oom en tante van Maud.
We beginnen deze dag op school met een zuivelproeverij. De kinderen hebben vanalles van zuivel meegebracht naar school. We proeven de verschillen tussen melk, karnemelk en chocolademelk. En verder hebben we ook nog heel veel verschillende soorten kaas en kwark, yochurt, vla, vanille yochurt en boter om te proeven. Ongelooflijk dat het allemaal van melk gemaakt wordt.
Na al dit proeven gaan we naar de boerderij. Ze hebben er 120 koeien en kalfjes. Hele kleine kalfjes van nog maar 1 week oud maar ook kalfjes van 4 weken en een half jaar.
We hebben kunnen zien, ruiken en voelen aan het eten voor de koeien en natuurlijk heel belangrijk.... we hebben gezien hoe de koeien gemolken worden. Na dit alles was het tijd om weer terug te gaan naar school. Met de tractor werden de kinderen teruggebracht naar de auto's.
Dankjewel boer en boerin dat we welkom waren op jullie boerderij. Het was voor ons een gezellig en heel leerzaam bezoek! Ook alle moeders en opa die zo vriendelijk waren om te rijden, heel hartelijk bedankt voor jullie hulp.

April

Koningsspelen

Op deze prachtig, zonnige dag beginnen we om half 9 met een heerlijk ontbijtje. Na 3 kwartier zijn de buikjes flink gevuld en kijken we naar Moffel en Piertje die ook Koningsdag vieren. Om kwart voor 10 vertrekken we met groep 3-4 naar het Kennedyplein waar we samen met de kinderen van bs Theresia een gezellige spelletjesochtend hebben. Om kwart voor 12 begint de meivakantie met heerlijk weer.
Hulpouders heel hartelijk dank voor jullie fijne hulp!
De foto's kun je bekijken bij de fotogalerij.

Maart

Paasviering

De ochtend begon met eitjes zoeken, heel veel eitjes. Toen we klaar waren met zoeken hadden we meer dan honderd eieren gevonden.
Mmmmm heerlijk voor in onze paasmandjes.
Na het eieren zoeken kwamen de kinderen van groep 7-8 om samen met 'onze' kinderen spelletjes te spelen. Wat gezellig was dat!
We hebben de ochtend afgesloten met het Paasverhaal.

We wensen alle ouders en kinderen hele fijne Paasdagen.
Foto's van onze zoektocht naar de eitjes en van het spelen van de gezelschapsspelletjes vind je bij de fotogalerij.

Een dagje samen in de Efteling!

Dinsdag 20 maart was het zover, we mochten met de hele klas naar de Efteling. En daar werden we gelijk al begroet door Roodkapje, die ons wel op leek te wachten!

Na een koud begin van de dag met nog veel sjaals om, mutsen op en de jassen hoog dicht, kwam de zon die steeds sterker werd. En dat voelden we goed tijdens onze ronde langs de Fata Morgana, de Bob (die dicht bleek te zijn), de autootjes die we zelf konden besturen en de bootjes bij de walvis. Daarna gingen we zittend in de zon lekker genieten van onze boterhammen, van ons fruit en ook van heel veel heerlijke snoepjes, die we  uitdeelden aan elkaar! We hebben daarna nog fijn lang gespeeld in de speeltuin. Vervolgens hebben we rondgedwaald in het doolhof, waar we ook groep 3-4 nog tegen kwamen en een rondje gedraaid in het poppenfestival en in de kookpotjes. We hebben nog een tochtje droomvlucht gedaan, het land van Laaf bezocht met de fijne glijbanen, maar  toen moesten we toch echt richting de uitgang. En dat was ook weer niet zo heel erg, want we waren inmiddels best moe geworden.
Hulpouders, bedankt voor de hulp tijdens deze dag en voor de meegebrachte bolderkarren!
Andere ouders, bedankt voor het op tijd brengen en ophalen van jullie warm aangeklede kinderen.

Samenwerken

Zomaar een kijkje tijdens een middagje zelf kiezen via het planbord!

Februari

Kènderoptocht

Eindelijk is het dan zover. Geen optocht meer oefenen met onze fietsen en karren op het schoolplein maar vandaag mogen we meelopen in de Kènderoptocht van Kaatsheuvel. Samen met heel veel scholen staan we op het Anton Pieckplein te wachten op het startschot. Precies om 9 uur vertrekken we met een hele lange stoet door het centrum. Wat ziet het er allemaal leutig uit.
Na de optocht gaan we hossen bij het Klavier, wat was het een gezellige ochtend.
Voor alle ouders en kinderen die nog veel meer Carnaval gaan vieren.... we wensen jullie heel veel plezier!

Carnaval

Het is bijna carnaval! We zijn al veel aan het knutselen rondom dit thema om onze klas nog gezelliger te maken.
Maar wat hoort er nu eigenlijk allemaal bij carnaval? Dat kunnen de kinderen van groep 1 en 2 wel vertellen. We versieren de klas, met confetti en serpetine. Met carnaval mag je jezelf verkleden, als Elsa, Luigi, Spiderman en zelfs als politieagent! Ook een optocht hoort erbij, met allemaal mooie wagens, die de papa's, mama's en de kinderen thuis zelf versierd hebben. Zo'n optocht wilden we zelf natuurlijk ook even maken en dus zijn we naar buiten gegaan en hebben we met onze eigen wagens, de fietsen en de karren, een optocht gemaakt. Natuurlijk hebben we hier ook veel bij gezongen.
Vrijdagochtend 9 februari lopen wij mee met de grote kinderoptocht van Kaatsheuvel. Komen jullie kijken?

Januari

Regen

Wat een slecht weer, regen, regen en nog meer regen. Gelukkig kunnen we naar de gymzaal. De regen is ineens niet zo erg meer.

De Nationale Voorleesdagen
Afgelopen woensdag 24 januari hebben we met de hele klas gezellig ontbeten. Iedereen had een gevuld broodtrommeltje bij zich en daar werd goed van gegeten!
Onderwijl luisterden we naar het boek "Sstt de tijger slaapt".
Er zullen nog heel veel voorleesmomenten komen tijdens deze week van de Nationale Voorleesdagen.

Donderdag en vrijdag was de beurt aan Judith, Evelien, Ilse, Babs en Mieke. Wat hebben de kinderen genoten van de prentenboeken die jullie aangeboden hebben. Super leuk, dank jullie wel hiervoor.
Komende week is de beurt aan de kinderen van groep 7-8. Ook zij gaan nog zorgen voor veel gezellige voorleesmomentjes.
Bij de fotogalerij komen deze dagen nog meerdere nieuwe foto's.

Winter

winter 2 800x600winter 1 800x600
Samen praten over de winter en een winterliedje zingen.

Het is winter, bibber, bibber,
en ik bibber, bibber, bibber,
want buiten is het koud.

Doe je jas aan, bibber, bibber,
Zet je muts op, bibber, bibber,
Doe je sjaal om, bibber, bibber,
en je wanten aan.

Het is winter, bibber, bibber,
en ik bibber, bibber, bibber,
want buiten is het koud.

Over Carnaval

 
We moeten nog een paar weken wachten voor we ons in het feestgedruis kunnen storten en met z’n allen de polonaise kunnen dansen. Toch hebben we vandaag al heel veel gepraat over Carnaval.
Marco, de vader van Teun, heeft ons in de klas heel veel verteld over Carnaval. Prins Carnaval, carnavalswagens, de optocht, verkleden, we zijn helemaal op de hoogte. Na al die informatie in de klas zijn we ook nog gaan kijken hoe echte carnavalswagens gebouwd worden. In een hal werd hard gewerkt.
Wat bijzonder dat wij al een kijkje mochten nemen. Tijdens de optocht gaan we zeker kijken of we de wagen met de hoge kerktoren kunnen ontdekken tussen alle andere wagens en feestende mensen.

2018
gelukkig nieuwjaar 0

We wensen jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2018! 

Maandag 8 januari zit de kerstvakantie er weer op, gaan de deuren van school open en zien we elkaar weer.
Omdat juf Anouk er vanaf die dag fulltime is, zal het vanaf deze maandag organisatorisch wat anders gaan dan voorheen.
We hebben alle kinderen uit onze groep 1-2 verdeeld en Anouk en Marjon of Monica werken tijdens de kringen met één van deze groepen. We praten naar de kinderen toe niet meer perse over groep 1 en 2 maar  we noemen de groepen vanaf nu “Zonnetjes” en “Sterretjes”. Dit omdat de ene groep niet meer alleen uit groep 2 leerlingen bestaat. Een aantal kinderen van groep 1 zitten bij deze groep en gedurende het schooljaar kijken we steeds of de groepsverdeling nog steeds goed is of dat we het één en ander aan moeten passen. De ene groep zit een dagdeel tijdens de kringen in de aula en de andere groep in de klas. En dit wisselen we gedurende de week af, zowel qua locatie als qua het hebben van welke juf. 
Het zelfstandig werken blijven we gezamenlijk in de klas doen. Waarbij we op maandag en op dinsdag ook nog juf Yolette in de groep hebben om te ondersteunen.
We zijn blij dat Anouk vanaf nu elke dag in de groep meedraait.
 
Vrijdag 12 januari gaan we beginnen met de afname van de Cito-toetsen “Rekenen voor kleuters” en “Taal voor kleuters. “
In de week erop volgen er dan nog 2 dagdelen waarop we de CITO afmaken. Niet alle kinderen uit de groep zullen meedoen aan de CITO. Dit ligt aan hun leeftijd en of ze al lang genoeg op school zitten.
Dinsdag 30 januari hebben wij 10 min. gesprekken.
Vanaf 15 januari hangt er een intekenlijst in de gang van ons lokaal. U kunt dan zelf een tijd kiezen die u het beste uitkomt.

December

Kerstviering en kerstvakantie

Het zit erop! De vakantie is begonnen, de deuren van de school zijn gesloten en we gaan elkaar pas weer zien op maandag 8 januari 2018. Voor nu even geen school, geen wekkers, geen brengen naar en halen van school. Lekker genieten en uitrusten en leuke dingen doen samen.
Op de laatste vrijdag hebben we samen nog genoten van de meegebrachte ontbijtspullen. Het was heerlijk en we hebben goed gegeten met z’n allen.
Donderdagavond tijdens de kerstmarkt op school zag onze klas er feestelijk en mooi uit met die prachtige grote marktkraam vol met onze zelfgemaakte knutsels en zelfgebakken koekjes. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt, soms met hulp van juf Yolette of juf Anouk, juf Marjon of juf Monica en soms ook gewoon alleen of met hulp van een klasgenootje. En op de laatste woensdagochtend zelfs met behulp van moeders die ons meenamen naar echte keukens thuis!
De kerstkaarsen, de vetbolletjes, de koekjes, de kerstmannetjes, de kerstkransjes, alles is goed verkocht!
Fijn was het om ook bij de groepen 3 t/m 8  te kunnen kijken en om, als je dit wilde, mee te doen aan de andere activiteiten.
Dank ouders, voor jullie komst en medewerking tijdens de verkoop!

We wensen jullie een hele fijne vakantie toe samen met jullie kinderen, familie en vrienden.
Mooie kerstdagen toegewenst en een gelukkig 2018.
We zien jullie allen weer op maandag 8 januari.
Juf Anouk, juf Yolette, juf Marjon, juf Monica

Kerstkoekjes bakken

We hebben al veel geknutseld voor de Kerstmarkt maar vandaag mogen de kinderen dan eindelijk kerstkoekjes gaan bakken . Wat hebben ze hier naar uit gekeken.
Om half 10 vertrekken de groepjes met de moeders mee naar huis en zelfs een groepje naar een verzorgingstehuis om daar de koekjes te gaan bakken. Er is overal ongelooflijk hard gewerkt, het rook overal heerlijk, zelf in de klas waar de koekjes nog in zakjes zijn gedaan.
Dank jullie wel ouders voor de gastvrijheid!

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek

Eindelijk was het dan zover, Sinterklaas brengt een bezoek aan onze school en natuurlijk ook een bezoek aan onze klas.
Nu kunnen we laten zien en horen wat we allemaal speciaal voor Sinterklaas geleerd hebben. De Sint en zijn Pieten hebben genoten van onze optredens en voordat hij weer verder ging naar de volgende klas had hij voor alle kinderen nog een cadeautje. Het was een gezellige ochtend.

November

Pieten op bezoek

We waren lekker aan het buiten spelen komen er ineens 2 pieten op een van onze fietsjes over het schoolplein aangereden. Wat een verrassing!
Samen met de pieten hebben we spelletjes gedaan en toen we eenmaal weer binnen waren in de klas kwamen ze gewoon ook daar nog even bij ons langs. We hadden een heleboel raadseltjes voor de pieten, best moeilijk, maar uiteindelijk hebben ze alles goed geraden.

Bezoek aan het huis van Sinterklaas

Tjonge, jonge wat was het vandaag een drukke dag voor Sinterklaas. Een heleboel kinderen kwamen  vandaag op bezoek bij de Sint. De pieten stonden, toen we aankwamen, al klaar om ons een rondleiding door het huis te geven.
We zijn begonnen in de bakkerij en daar stonden prachtige taarten er lagen speculaasjes en heel veel chocoladeletters. In de muziekkamer mochten de kinderen dansen met zwarte piet en liedjes zingen. Toen we door de gangen liepen zagen we onze kleurplaten hangen, wat bijzonder, Sinterklaas heeft ze dus ontvangen en  opgehangen in het huis. Door de pakjeskamer gingen we verder naar de boot van Sinterklaas, er waren ook hier pakjes in het water gevallen maar met behulp van de kinderen liggen alle pakjes weer hoog en droog.
En toen toch wel de meest bijzondere kamer van het huis: de kamer van Sinterklaas. Wat fijn om Sinterklaas even te ontmoeten.
Sinterklaas en Pieten we hebben genoten van ons bezoek!
Terug op school hebben we heerlijk allemaal samen in de klas onze boterhammen opgegeten en daarna nog lekker even gespeeld. Wat een gezellige dag.

Mama’s, papa en oma’s wat ontzettend fijn dat jullie weer voor ons klaarstonden om te rijden. Dank jullie wel hiervoor.

Ontbijt met de burgemeester

De week van 6 t/m 10 november staat landelijk in het teken van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Deze week is bedoeld om de kinderen te leren dat een goed ontbijt de beste start van de dag is.
Burgemeester Luijendijk heeft de kinderen van groep 2 uitgenodigd voor een ontbijt in het Klavier.
Vandaag, donderdag 9 november, werden we om kwart voor 9 op het gemeentehuis verwacht. De burgemeester stond ons bij de deur al op te wachten.
Voor we aan het ontbijt begonnen, hebben we een rondleiding gehad en mochten we een kijkje nemen in de raadzaal. Daar vertelde de burgemeester over de gemeenteraad en hebben wij ook even vergaderd. De kinderen mochten aangeven wat zij nog wel zouden willen in Kaatsheuvel. Ze hadden ongelooflijk veel goede ideeën: van een nieuwe school met een speelplaats die veel weg heeft van een geweldige speeltuin tot een zwembad en kinderboerderij.
Na het eten hebben we hier nog over door vergaderd en hebben we allemaal onze naam onder de ideeën gezet. Onze lijst wordt doorgestuurd naar de gemeenteraad dus nu maar afwachten wat er van onze wensen uit gaat komen.

Oktober

Herfst

“Meisje Nooitgedacht”.


We kwamen in een herfstbos terecht en werden aan de hand van een verhaal, liedjes en de prachtige muziek van een  harp langzaam meegenomen naar de winter. “Vallende gekleurde blaadjes, trekvogels, kastanjes, bolsters, wind, kouder, sneeuwballen….we zijn het allemaal tegengekomen.
Oma van Jens L, Evelien, Marian, Marco, Cindy, Arjan, Lennie, Renate, heel erg bedankt dat jullie met ons mee wilden gaan!

Grrriezelbieb

Woensdag 25 oktober brengen we een bezoekje aan de bibliotheek.
Het werd een heeeeel spannend bezoek! De juf van de bieb had een boek vol monsters. De prenten zagen we op een groot scherm waardoor de monster er nog gevaarlijker uitzagen.
Een monster wat stinkt, enge geluiden maakt, heel hard kan schreeuwen en een monster met een giftige staart. We zagen ze allemaal en wat waren we allemaal dapper. Sommige kinderen waren zo dapper, ze durfde gewoon te zeggen dat ze het heel erg spannend vonden en het liefst even niet meer keken naar het verhaal, andere kinderen waren juist weer heel erg benieuwd hoe het verhaal af zou lopen. Kortom...... allemaal ontzettend dapper! Zo dapper dat er, na afloop, voor iedereen een dapperheidsdiploma was.

September

Welkom
Lieve kinderen wat zijn we blij om jullie na de zomervakantie weer terug te zien in onze klas. Heel hartelijk welkom allemaal weer!
En voor alle nieuwe kinderen, we hopen dat jullie een hele fijne tijd zullen hebben bij ons op de KlimOp!

Schooljaar 2016-2017

Juli

De vakantie begint

Vrijdag 14 juli om kwart voor 12 staan we er allemaal klaar voor, de vakantie kan beginnen!
Samen met alle andere KlimOp leerlingen zullen we de vakantie tegemoet rennen.

Ouders, we willen jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor het fijne jaar, waarin we met heel veel enthousiaste ouders te maken hebben gehad. Dit maakt het werken voor ons heel plezierig.
We wensen jullie en jullie lieve kinderen een hele fijne, zonnige vakantie toe. Tot maandag 28 augustus!

Afscheid van groep 2

Vrijdag is het de laatste dag dat we Jeonathan, Louie, Zoya, Lise, Sebastian, Fleur, Yelena, Xavie, Koen, Rozemarijn, Jochem, Peppie, Ruben, James en Jolina in onze groep hebben.
We gaan deze dag natuurlijk afscheid van jullie nemen met een hele grote sprong uit het raam.
Lieve kinderen jullie zijn er klaar voor om naar groep 3 te gaan na de zomervakantie. Wij wensen jullie heel veel succes toe!

Juni

Waterpret en pannenkoeken eten

Heerlijk met water spelen stond er vandaag op het programma.
Veel kinderen kwamen in zwemkleding naar school met een tas vol waterpistolen, emmertjes en bakjes.
Het was voor ons juffen goed opletten, terwijl we bij het ene kind het reservoir van het waterpistool opnieuw vullen zijn we voor een ander weer een heel mooi doelwit. Gelukkig is het heel lekker weer en ach die natte kleren die drogen wel weer.
Naast het spelen met water hadden we ook nog een echt pannenkoekenrestaurant op het schoolplein waar je zo aan kon schuiven en genieten van een heerlijke pannenkoek met poedersuiker, stroop of lekkere aardbeienjam. Stefan en Marco waren de pannenkoekenbakkers. Vorige week, met onze juffendag, hadden ze de voetbalwedstrijd verloren van de kinderen. Ze beloofden de winnaars een heerlijke pannenkoek.
Stefan en Marco wat kunnen jullie heerlijke pannenkoeken bakken, wat hebben we er met z'n allen ongelooflijk van genoten. Heel hartelijk bedankt!!!

Juffendag

Woensdag 14 juni is het zover, dan gaan we weer op stap.
De verjaardagen van onze 3 juffen gaan we vieren in de speeltuin van het Wandelbos in Tilburg. Wat hebben we een prachtig weer. Bepakt en bezakt vertrekken we tegen 9 uur naar Tilburg om een hele ochtend gezellig te spelen.
En dat is zeker gelukt, wat was het een gezellig feest. Kinderen en ouders hartelijk bedankt, we hebben een heel leuk verjaardagsfeest gehad!

Pleintje Verkeer

Twee dagen heeft het schoolplein in het teken van verkeer gestaan. We hebben volop geoefend met fietsen en oversteken.

Mei

KlimOp got talent

Dag 3 in de feestweek. Ook dit is een hele gezellige dag geworden.
Wat een talent kwam er voorbij zeg. Er is geplaybackt, gedanst en gezongen. De eerste act was door zes 6O+ dames. Het was meteen al lachen.
Verder hebben de kinderen, talent uit groep 1 t/m 8, geweldig hun best gedaan maar ook ouders lieten de kans om hun talenten te showen niet voorbij gaan. Wat leuk, samen met de optredens van de kinderen zorgden zij voor een wervelende show!
Natuurlijk ook van deze dag weer heel veel foto's!

KlimOpdag
Op de 2e dag van de feestweek hadden we weer zo’n prachtige dag!
In groepen met kinderen uit alle groepen deden we lekker mee met de spelletjes of liepen we onze speurtocht. Tussendoor zagen we de bakker met een enorme taart langskomen. De bakker hebben we geholpen om zijn taart mee op te eten.
En aan het eind van de dag gingen we gezellig samen zittend op het schoolplein onze broodjes worst of hamburgertjes eten. Heerlijk zelf kiezen wat we wilden.

Het waren fijne dagen zo samen!

Duinoord

Wat hebben we een fijne dag gehad met heel de groep, de hulp(groot)ouders  en met alle andere kinderen van de KlimOp!
In een prachtig park met mooi weer hebben we samen gespeeld, gedanst, genoten en lekkere dingen gegeten.
We hebben laten zien dat kinderen van groep 1-2 ook heel groot zijn en veel zelf kunnen doen. We kozen zelf waar we naar toe gingen en dat ging ontzettend goed, want we wisten waar de ouders en juffen zaten en dat we daar altijd naar toe konden gaan om iets te vragen of voor hulp.

We verwelkomen

De laatste kleuter van dit schooljaar is in onze groep opgenomen.
Welkom Tobias. We hopen dat je een fijne tijd in onze groep zult hebben en veel vriendjes en vriendinnetjes gaat krijgen.

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

April

Koningsspelen
Wij zijn helemaal klaar voor een gezellige ochtend!

Met een heerlijk ontbijtje zijn we de dag op school begonnen. Daarna stond er een sport- en spel circuit op het programma. Met de kinderen van groep 3-4 van onze school en alle kinderen van groep 1 t/m 4 van de Theresia hebben we een hele gezellige ochtend gehad op het Kennedyplein.
Zaklopen, het Willem Alexander 50 ladderspel, een koninklijke ketting maken, touwtrekken en met nog veel meer leuke spelen was het een hele geslaagde ochtend.
We hebben geweldige hulp gehad van heel veel ouders, dank jullie wel!!! Zonder jullie hulp hadden we deze ochtend niet kunnen organiseren.

Pasen

Bij Pasen hoort natuurlijk paaseieren zoeken en dat gaan we doen met z’n allen. Groep 1 zoekt op de speelplaats en groep 2 gaat zoeken buiten het hek. Tjonge jonge wat liggen er veel eieren verstopt. Als we echt niks meer kunnen vinden gaan we de gevonden eieren tellen. Groep 2 heeft 50 eieren gevonden en groep 1 zelfs nog 2 eieren meer, 52!

In de klas zoekt iedereen zijn eigen paasmandje op en gaan we de eitjes verdelen. Het mandje mag natuurlijk mee naar huis want, wie weet……….? De kinderen hopen met Pasen ook thuis nog eitjes te vinden.

5 hele handen en 2 vingers....

Hiep hiep hoera! Juf Anouk was dinsdag 11 april degene die op de feeststoel mocht gaan zitten, de kaarsjes op de taart aan mocht doen en in 1 keer moest uitblazen, KlimOppost en een bloemetjesketting kreeg en natuurlijk als Jarige Jop door de hulpjes aan d'r oren getrokken werd.
En in de middag kregen wij ook wat. Geen post, maar wel een heerlijk cakeje, met slagroom als je wilde en heel, heel, heel erg veel (eigenlijk dus gewoon een hele berg)  gekleurde hagelslagjes erop! En dat het lekker was, bleek wel uit het feit dat alle kinderen het heerlijk op smikkelden!
Dank je wel juf Anouk voor de lekkere traktatie. We wensen je nog heel veel jaren toe. Net zo veel jaren als er hageltjes op onze taartjes lagen!

Maart

Eftelingdag

Eindelijk was het dan zover, ons jaarlijkse uitstapje naar de Efteling. We hebben echt geboft, wat was het prachtig weer!
We zijn de dag begonnen bij Pinokkio in het Sprookjesbos en via het kabouterdorp naar Droomvlucht.
Het was zo'n lekker weer dat we er voor gekozen hebben om lekker buiten bij het speeltuintje te eten.  Iedereen die klaar was kon lekker gaan spelen in de speeltuin. Met volle buikjes in Carnaval Festival, de kookpotten  en na een plaspauze konden we weer verder door naar de autootjes. 
De Walwisdraaimolen was ook favoriet bij de kinderen.  Daarna gingen we in de bobslee! We durfden bijna allemaal wel een ritje. Spannend was het en voor sommigen zelfs de eerste keer.
Helaas was het toen alweer tijd om naar huis te gaan, de dag is echt omgevlogen. Het was gezellig en we hebben genoten!
Moeders, vaders en opa, heel hartelijk bedankt voor jullie fijne hulp.

De prikzuster op bezoek
Deze laatste week van maart sluiten we ons thema in groep 2 af maar niet voordat we ook de prikzuster op bezoek gehad hebben. We kunnen haar alles vragen over bloedprikken en ze wil ons ook wel laten zien hoe het prikken gaat. Ze legt alle spullen klaar en juf mag er voor gaan zitten. Met een strakke band om de arm en een vuist maken kan de zuster precies zien waar de ader zit die ze het beste aan kan prikken. Stoer hoor, juf geeft geen kik. Het buisje bloed gaat mee voor onderzoek.

We begroeten….
Dag Emma, wat fijn dat je bij ons in de groep komt.
We wensen je veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes toe en een fijne tijd op onze school!

Ada en Evert

Dinsdagmorgen 21 maart gingen we op pad naar b.s. de Vaert. We gingen daar kennismaken met Ada en Evert, die dansend elkaar op zolder bij de opa en oma van Evert leren kennen en waar Evert eerst heel lelijk tegen Ada doet, omdat hij zijn speelgoed niet wil delen en liever alleen wil spelen. Maar na een poosje beseft hij dat een vriendinnetje om mee te spelen toch wel heel erg leuk is! Helemaal alleen voor onze KlimOpkleuters werd er gedanst. Wat was het grappig en wat hebben we gelachen, want ondanks dat er niets gezegd werd, snapten we alles, door mimiek, lichaamshouding en gebaren, heel erg goed. Jammer genoeg was de tijd te kort om ook nog mee te doen aan de dansworkshop, we moesten helaas direct na de voorstelling weer terug naar school. Onze kleuters hadden de dag voor ons uitje naar een filmpje gekeken hoe we ons in een "theater" moeten gedragen en wat we verwachten konden. En we konden het! We waren fijn publiek en hebben na afloop heel hard voor Ada en Evert geklapt.

Een bedankje voor de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd en voor een opa en oma die beiden zowel heen- als terugreden! Ontzettend fijn, want we hadden nu net genoeg zitplaatsen en hoefden daarom gelukkig niet af te zeggen.

We begroeten....
Dag Jaylinn en Elise, jullie zijn bieden al zo'n beetje aan het oefenen. Fijn dat jullie bij ons op school komen.
We wensen jullie heel veel vriendjes en vriendinnetjes toe.

Dokter in de klas

Het thema van groep 2 is al een paar weken 'Ziekenhuis en Apotheek'. We hebben er al ontzettend veel over geleerd maar we hadden toch ook nog een aantal vragen. Nou weten de juffen veel ;) maar het zijn geen dokters.
Hoe kunnen we dan aan antwoorden komen? Een aantal dingen hebben we op kunnen zoeken op het digibord en gelukkig had een van de kinderen een goed idee.... 'we moeten een dokter bellen'. En dat hebben we gedaan. De dokter stelde voor om een keer naar school te komen om antwoorden te geven op onze vragen en vandaag is ze geweest.
We weten nu dat ons hart ongeveer zo groot is als onze vuist, dat je het met een stethoscoop kunt horen kloppen en dat onze ribben een goed 'beschermkastje' zijn voor ons hart en onze longen.
We weten dat gipsverband eerst zacht is en later hard wordt en dat je pijn kunt voelen omdat je hersenen een seintje geven bijv. als je valt.
Volgende week komt er ook nog een prikzuster want we hebben ook nog vragen over bloedprikken en bloedonderzoek.

Lente!
Groep 1 is na de vakantie begonnen met het thema "lente". Zij gaan o.a. leren dat een biggetje bij een varken hoort en hoe het verder precies zit met alle andere jonge dieren. In de klas staat een bloemenwinkeltje en ook zij gaan knutselen, nieuwe woorden leren, rekenopdrachten uitvoeren rondom dit thema.

Nu, 2 weken later, is het echt lente in het lokaal boven. We hebben zelfs een kip in de klas. Elke ochtend tellen we hoeveel eieren er zijn gelegd en we houden dit op een lijstje bij. De kinderen hebben al veel geknutseld, zoals een big, een kalf en een tractor. Ook hebben ze lekker gespeeld in de bloemenwinkel en zelf zaadjes in de potgrond gestopt, zodat we straks tuinkers hebben. Het lokaal boven ziet er heel fleurig en gezellig uit. 

Dankzij het grafiekenkleed weten we nu welke dieren favoriet zijn en welke minder en hoe de babydieren heten. Vooral koe en kalf, varken en big en schaap en lam komen dagelijks aan bod.

Ziekenhuis en apotheek!

Na de carnavalsvakantie zijn we in groep 2  begonnen met het thema "ziek zijn en ziekenhuis". We hebben Julian zijn oude bed in de ziekenhuishoek staan en de winkel is veranderd in een apotheek. We leren weer veel nieuwe woorden, tellen spuiten en pillen, sorteren in de apotheek we hebben een enorme stapel prentenboeken in de klas, we leggen ambulances op de kralenplank en knutselen van alles.

Optreden voor groep 1
Groep 2 kon in 2 dagen eigenlijk het versje "Dag dokter" al zo goed opzeggen dat alle kinderen het wel alleen durfden en einde dag met eens sticker op de trui naar huis gingen. Knapperds~!

Dag dokter!
Dag dokter, dag dokter,
ik ben een beetje naar.
ik heb het koud, ik heb het warm
en ook mijn buik doet raar.

Kijk eens in mijn oren kijk eens in mijn mond
geef een drankje of een pil dan ben ik weer gezond.

We begroeten...
Beamnet zit sinds maandag na de vakantie bij ons in groep 2. Welkom Beamnet, we hopen dat je veel vriendjes en vriendinnetjes toe op onze school en een hele fijne tijd.

Een stukje cultuur middels een dansvoorstelling!
Dinsdag 21 maart gaan we in de ochtend op visite bij b.s. de Vaert om daar te genieten van een mooie dansvoorstelling. We hopen dat het leuk wordt en dat we genoeg vervoer hebben om dit door te kunnen laten gaan.

Groep 1 en juf Anouk

Aan de foto's kunt u wel zien dat er boven in het lokaal van groep 1 en van juf Anouk heel fijn en hard gewerkt wordt. Wat ziet het er gezellig uit met jullie knutselwerkjes, jullie gezellige kring en fijne werkhoekjes!

Een zelfgemaakte kalender
Tijdens een rekenkring heeft groep 2 een jaarkalender gemaakt. We zijn bijna elke ochtend wel even bezig met de maanden van het jaar en we oefenen en proberen te onthouden in welke maand en op welke dag we jarig zijn.

Februari

Groep 1 en juf Anouk
Juf Anouk heeft een eigen manier gevonden om de kinderen heerlijk rustig te laten wachten voordat ze met z’n allen naar buiten gaan. Lekker warm aangekleed met een dichte jas aan, met een sjaal om, de wanten aan en soms zelfs een mutsje op, even wachten te in de gang.
En ook als de kinderen uit groep 1 op alle materialen uit het schuurtje wachten, weten ze hoe het moet! Het ziet er gezellig en goed uit, juf Anouk!

We begroeten….
Dag Jemima, wat fijn dat je bij ons in de groep komt. We wensen je veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes toe en een fijne tijd op onze school!

Buiten het hek spelen!

Op dinsdag- en donderdagmorgen spelen de kinderen van groep 1 en de kinderen van groep 2 apart buiten.
Na het werken en het fruit eten gaat groep 1 eerst buitenspelen en gaat daarna in de kring weer werken. Groep 2 gaat na het fruit eten eerst in de kring werken en dan pas naar buiten. En ook dat gaat fijn en goed.
Het is voor beide groepen leuk om ook eens met een kleiner groepje leeftijdgenoten te spelen. En dat er dan meer mag, blijkt wel uit het feit dat de groep 2 kinderen dan buiten het hek mogen. Na samen hele goede afspraken gemaakt te hebben en goed gekeken te hebben waar we dan allemaal wel mogen komen, laten de jongens en meisjes van groep 2 zien dat ze dit prima kunnen. En wat is het fijn om lekker hard te kunnen fietsen op onze schoolfietsen, maar vooral ook op onze eigen fietsen. We voetballen daar, tekenen op het trapje en verder is het gewoon extra fijn, omdat het anders is en onze wereld dan net weer een klein beetje groter is.

De Nationale Voorleesdagen

 

 

 

 

 

Vandaag, vrijdag 3 februari, sluiten we de Nationale Voorleesdagen af. We hebben bijna alle boeken uit de prentenboeken Top 10 voor kunnen lezen en zelfs nog een aantal prentenboeken uit de bibliotheek.
Op de openingsdag hebben we kunnen luisteren naar het prentenboek "De kleine walvis" voorgelezen door de burgemeester. Ook heeft een mevrouw van de bibliotheek het boek nog een keertje voorgelezen in onze klas en hebben Sven, Jesse, Sem en Jasper, leerlingen uit groep 7-8, het verhaal gespeeld in de poppenkast.
Tijdens het project hebben we ook visite gehad van mama's en een papa. Ze kwamen met een prentenboek op bezoek en hebben het in de klas voorgelezen. Wat was dat gezellig en wat hebben we hier ontzettend van genoten. Babs, Hanneke, Ilse, Louise en Stefan, dank jullie wel hiervoor!

Rekenkring

De cijfers in goede volgorde leggen van 1 t/m 20. De cijfers in goede volgorde leggen zoals dat met huisnummers in een straat ook is, tellen met een sprongetje noemen we dat, 2-4-6-8-10-12-14-16-18-20 en aan de 'overkant' 1-3-5-7-9 enz. We hebben het heel goed geoefend en als afsluiting nog een spelletje: 'wie heeft het grootste getal?'

Januari

We begroeten…..
En weer hebben we  nieuwe leerlingen in de klas!
Welkom in onze groep 1-2 Julia Mae  en Jens. We hopen dat jullie een hele fijne tijd op onze school zullen hebben.
 
Spiegelen en na leggen en elkaar helpen!

We hebben deze week 2 keer tijdens een deel van onze rekenkringen “gespiegeld en na gelegd”.
De eerste keer gingen we in 2 tallen met mozaïekfiguurtjes  een mooi figuur leggen. We pakten om de beurt een vormpje en ons maatje moest die op dezelfde manier goed leggen. We hielpen elkaar goed, als we niet zo goed wisten waar precies  het moest liggen. De 2e keer hebben we dit zelfs in groepjes van 4 gedaan!

De Nationale Voorleesdagen

Woensdag 25 januari starten de Nationale voorleesdagen en natuurlijk besteden wij daar ook aandacht aan.
We zijn om half 9 in de klas begonnen met een voorleesontbijt. In groep 1 hebben de kinderen onder het ontbijt kunnen genieten van het prentenboek "Hé, wie zit er op de wc?" Doordat de tekst helemaal op rijm is, nodigt dit uit tot zelf rijmen. Wie zit er eigenlijk op de wc? komt diegene er op tijd vanaf of hebben de dieren dadelijk allemaal een óngelukje'? De kinderen weten de afloop nu en hebben genoten van het verhaal.
De kinderen van groep 2 hebben tijdens het ontbijt genoten van het prentenboek "Kom uit die kraan". Een boek over het jongetje Bart en zijn avonturen op de bouwplaats. Het boek liep heel anders af dan verwacht.......
En dan hebben we deze ochtend ook nog bezoek gehad van de burgemeester. Wat bijzonder was dat! De burgemeester heeft het prentenboek van het jaar: "De kleine walvis" in de aula voorgelezen aan de kinderen van groep 1,2, 3 en 4.

Sneeuw!

Is dat even gezellig als we naar school toe komen, er ligt sneeuw. En nog gezelliger als het om half 10 weer gaat sneeuwen. Dikke vlokken dwarrelen naar beneden.
Van werken komt niet veel meer want het is buiten veel interessanter.
Jassen en handschoenen aan, mutsen op en dassen om en even heerlijk spelen in de sneeuw. 

December

Kerstontbijt

Vrijdagmorgen zijn de tafels in onze klas mooi gedekt voor het kerstontbijt. Wat hebben we er allemaal zin in. Als iedereen een plekje aan tafel heeft gevonden schenken we, net als in een restaurant, eerst voor iedereen een drankje in. Daarna kijken we wat er allemaal op tafel staat en wensen we elkaar ‘smakelijk eten’. Tjonge en wat is er goed gegeten, het is ook allemaal zo lekker en er is zoveel keus.
Ouders heel hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen, het was heerlijk!
Natuurlijk nog meer foto's van ons lekkere kerstontbijt en van de sfeervolle Kerstviering in de kapel van de Vossenberg vind je bij de fotogalerij.

Kerst en Oud en Nieuw
Over een paar dagen gaan de deuren van de KlimOp voor 2 weken op slot. We gaan genieten van niets doen, van samen zijn, van elkaar, van weggaan of gewoon fijn thuisblijven.
We wensen jullie, ouders en kinderen een hele fijne vakantie met een mooie Kerst. En een goed, gezond en heel gelukkig 2017!
We zien jullie graag op maandag 9 januari 2017 weer terug.

We  begroeten....
Welkom Roel en Lisa W.!
Jullie zijn al aan het oefenen en komen na de kerstvakantie elke dag naar onze klas. We wensen jullie fijne jaren op de KlimOpschool met heel veel vriendjes en vriendinnetjes!

Muisstil.....

Ondanks dat we in de middag met z'n allen een grote groep vormen, was het de afgelopen maan- en dinsdagmiddag al 2 keer zo'n 15 minuten lang muisstil. Je hoorde de kinderen helemaal niet, ze zaten geboeid en met blossen op hun wangen, sommigen met een vingertje in de mond, na het buitenspelen lekker samen op de matten of op de banken te kijken naar de avonturen van Winnie de Poeh, Roe, Teigertje en de kerstman. Een genot om ze zo samen te zien! Marjon, Anouk en ik boffen -alweer- met zulke fijne en gezellige kinderen! Jullie kinderen!

Kerstboom in elkaar zetten en versieren

Niet één maar twee kerstbomen moesten er dit jaar versierd worden. Samen met juf Anouk hebben de kinderen van groep 1 het lokaal boven gezellig gemaakt. Ze hebben samen de kerstboom in elkaar gezet en versierd met lichtjes en kerstballen. Nadat ze de kerstballen hadden gesorteerd op kleur, hebben ze geteld hoeveel roze en blauwe ballen erin gingen. Na het optuigen van de kerstboom, hebben de kinderen het lokaal nog gezelliger gemaakt door het maken van prik- en vouwwerkjes. De kinderen van groep 2 hebben de kerstboom in het lokaal beneden versierd en ook zij hebben natuurlijk nog geknutseld om het ook daar nog gezelliger en sfeervoller te maken.

Sinterklaas op bezoek in onze klas

Op donderdag 1 december brengt Sinterklaas met wel 7 pieten een bezoek aan onze school. Op Americo komt Sint om half 9 aan bij onze school. Nadat we de Sint en zijn Pieten toegezongen hebben in de aula komt hij op bezoek in onze klas.
Wat spannend. We hebben de afgelopen weken heel veel liedjes en dansjes geoefend, zelfs in de Spaanse taal, en dat willen we natuurlijk allemaal laten horen. Sinterklaas is bijna een uur in onze klas gebleven en heeft ontzettend genoten. Hij vond het ongelooflijk knap dat de kinderen in het Spaans tot 10 kunnen tellen en in het Spaans een verjaardagslied voor hem zongen.
Aan het eind van het bezoek had een van de pieten ook nog een zak met daarin voor ieder kind een cadeautje. Wat een leuke verrassing.

November

Het Sinthuis in Waalwijk
huis van Sint

Donderdagmorgen  24/11 vertrokken met een heleboel begeleiders naar het Sinthuis in het Oude Raadhuis in Waalwijk. Buiten stonden de Pieten ons al op te wachten. Wat was het prachtig daar. Regelpiet nam ons mee voor een mooie tocht langs: De bakkerij, de theaterzaal, de slaapkamers van de Pieten, de kamer van Sinterklaas, de gymnastiekruimte, de pakjeskamer en zelfs buiten nog langs Amerigo….
We hebben genoten! Bedankt begeleiders dat jullie dit mogelijk maakten door voor ons te rijden! 
 

Taart bakken voor de WellesPiet
Eigenlijk hadden we op woensdag al voor Piet moeten bakken, maar toen kwamen de Strooipieten langs en hadden we niet zo veel tijd. Op donderdag hadden we ook hele belangrijke dingen in de ochtend te doen en daarom hebben wij vrijdagmorgen maar het recept voor Piet uitgeprobeerd. En wat is het een fijn recept want we hebben maar liefst 2 taarten kunnen bakken: Een tulband en een hartjestaart van de bakvorm van Teun. Samen hebben we het bakmeel, de suiker, de eieren, de melk, de speculaaskruiden en de boter op volgorde gelegd, afgewogen, gemixt en gemixt en nog veel meer en nog langer gemixt…..de bakvormen ingevet en die volgeschept. Juf nam ze mee naar huis om ze in haar oven te doen, dat deed ze allen. Maar gelukkig zou ze ze niet opeten en doen we dat maandag lekker samen!

 

De letter P

We hebben weer een nieuwe letter geleerd. In deze tijd niet zo moeilijk kiezen voor ons, de kinderen hadden het meteen geraden. De letter P van Piet...... en natuurlijk nog van heel veel andere woorden. Wat weten jullie er weer veel en wat hebben jullie, ook nu weer, goed gezocht thuis naar spullentjes voor onze lettertafel/-kast.

De letter P van Pietje Teun met een pet, Piet Jochem met een poes, Peppie met een rol plakband en Piet Xavie met een pot pindakaas.

Kapla
Op donderdagmiddag 24 november hebben de groep 2 leerlingen met Kevin van Loon gewerkt. Kevin kwam voor de snuffelstage deze middag helpen in de klas.
De kinderen hebben in 2 groepen gewerkt met onze Kapla blokken. Met behulp van het Kapla fotoboek (waarin allerlei mooie maar moeilijke bouwwerkjes staan) en met hulp van Kapla hebben eerst de jongens en toen de meisjes van alles gebouwd. Heel leuk want nu kunnen ze de groep 1 leerlingen weer leren en gaan we al die werkjes weer terug zien in de klas.
Bedankt Kevin!
 
Voetballen
Voetballen op het basketbalveldje in de zon met de groep 2 leerlingen die dit wilden en onder begeleiding van Kevin was een fijne verrassing. Alle ruimte hebben en zo dus heerlijk  kunnen rennen, de bal goed aangespeeld krijgen, scoren, uitrusten samen op de treden; kortom  een gezellig samen zijn!

We begroeten…

Welkom Owen en Thijs! Fijn dat jullie in onze klas komen. We wensen jullie heel veel KlimOp vriendjes en vriendinnetjes toe en een hele fijne tijd bij ons op school. 

Spanje

We zijn al weer bijna aan het eind van onze projectperiode. En wat hebben we ontzettend hard gewerkt samen aan ons thema Spanje.
Een fijne bijkomstigheid is ook wel dat heel toevallig Sinterklaas met zijn Pieten ook uit Spanje komt, dus rond “5 december” zijn we inmiddels ook al  het  werk.

We zijn begonnen met het  tot 10 leren tellen in het Spaans en dat kennen we nu echt wel! We kunnen in de zomervakantie van 2017 zelf de juiste hoeveelheid ijsje voor onze eigen familie bestellen! 

1 uno  2 dos   3 tres  4 cuatro  5 cinco

6 seis   7 siete  8 ocho  9 nueve  10 diez

1   2  3  4  5  6  7  8  9  10

Verder hebben we prachtig geknutseld, getekend, geschreven, gekleurd, gezongen en hebben we de letter S van .....Spanje, Sinterklaas en nog heel veel andere woorden geleerd.
Tijdens de tentoonstelling vrijdag 18 november is het allemaal te bewonderen.

Oktober

Fiet wil rennen!
Fiet20wil20rennen 800x600
Op donderdag 13 oktober komt er weer een prentenboek mee naar huis "Fiet wil rennen". Net als aan het begin van het jaar is dit een bibliotheekboek dat een kleine week uitgeleend wordt. Er zit weer een brief bij waarin de bedoeling van het "meenemen van dit boek staat". We hopen dat het voor jullie een fijne manier is om bezig te zijn met boeken. In de klas zijn we ook met dit boek bezig en we werken er op verschillende manieren aan.
We willen graag uiterlijk woensdag 19 oktober het boek weer op school hebben, omdat alle spullen rondom dit projekt weer terug moeten naar de bibliotheek.

We begroeten.....
En alweer hebben we een nieuwe leerling die al aan het oefenen is en eerdaags 4 jaar wordt.
Larisssa, fijn dat je bij ons in de groep komt en we wensen je een hele fijne tijd op de KlimOp school.

Letters in de klas!
9955514 Illustration of letters of the alphabet in lowercase form with Stock PhotoZeg ken jij de letter b.....d......k.....v......? Zeg ken jij woordjes die beginnen met de letter b......d.....k.....v.....? Zeg zie jij dingen, spullen die beginnen met de letter b.....d.....k....v....? Wat gaat het goed met die letters in groep 1-2! En wat zijn we thuis druk aan het zoeken naar spulletjes en wat is het leuk dat dat allemaal even bij ons op school mag blijven.
Ouders, dank jullie wel voor het meehelpen, dit maakt het taalgebeuren in de kring uiteraard voor alle kinderen extra leuk. Het ene kind zal thuis meer erover vertellen dan het andere kind en dat is heel normaal en gewoon. Bij letters zullen de kinderen uit groep 2 en de kinderen die al wat langer in groep 1 zitten hier veel meer mee doen dan de kinderen die nog maar net op school zitten. En dat is helemaal niets om u zorgen over te maken.
We gaan met de kinderen afspreken dat elk kind niet meer dan 3 dingetjes meeneemt met de letter waar we op dat moment mee bezig zijn.

 

 

Vorig jaar hebben we ook nog een liedje (melodie: zeg ken jij de mosselman) geleerd over de letters, weten jullie het nog?

Zeg ken jij de letter....b
de letter b de letter b
zeg ken jij de letter b
die zit in bed (vb.) en broodje (vb).

Samen kennen wij de letter b
de letter b de letter b
Samen kennen wij de letter b
van bed en van broodje.

Het wordt kouder en we vragen jullie hulp!
winterjassen scandinavie
Nu het toch echt wel gedaan is met het hele mooie nazomerweer, zien we al weer de winterjassen en hier en daar ook al een sjaal en een muts verschijnen. We vinden het belangrijk dat de jas dicht is, voordat uw kind buiten gaat spelen of naar huis gaat. Het wordt dus nu in de herfst steeds belangrijker dat uw kind echt zelf thuis oefent en het z.s.m. leert en kan om zijn/haar jas goed aan te doen (overigens ook uitdoen zonder dat de mouwen binnenste buiten zitten) en zelf dicht kan maken. Ook is het fijn als uw kind, mocht hij of zij een sjaal meekrijgen, dit zelf om kan doen en vast en los kan maken. Dicht geldt uiteraard ook voor het muts op- en afzetten en voor het aan- en uitdoen van de handschoenen / wanten.
Uiteraard willen en zullen we helpen en gelukkig zijn er ook al genoeg grote hulpjes in de klas die een handje toesteken, maar als uw kind 4 jaar is, wordt er ook echt een stukje zelfstandigheid verwacht. En dit lukt als u ook thuis uw kind stimuleert en aanmoedigt om het e.e.a. zelf te doen en als u uw kind begeleidt en complimenteert. Voor uw kind iets om trots op en blij mee te zijn, want in de klas en op school zal hij of zij merken dat dit alles vlotter en handiger gaat en dat zal uw kind alleen maar als heel fijn ervaren.
De instroom van de nieuwe en jonge leerlingen is groot en de groep wordt alsmaar groter, vandaar onze vraag om uw hulp hierbij.

Naar de bibliotheek

In de Kinderboekenweek brengen we ook een bezoekje aan de bibliotheek. Een juf van de bieb leest een boek voor van Boer Boris.
Boer Boris kennen we al van andere prentenboeken. In dit boek gaat hij naar zijn oma in Den Haag.
Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit?
'We gaan ermee naar Oma in Den Haag' zegt Boris Boer. Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.
En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag.
Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje wat je als lezer verwacht. Oma is druk, heel druk. Ze heeft een hele fabriek te runnen en dat gaat haar goed af.
Wat was het weer een leuk verhaal, we hebben genoten van de platen in het vertelkastje.

September

Takkenhoedjes

een berg
een berg met een hoedje op
een takkenhoedje op zijn kop
hoe zou dat nou toch komen
dat die berg een hoedje heeft
wat is hier aan de hand

berkenbomen
eikenbomen
spelen daar
wat raar, wat raar
met de wind
en met elkaar
verstoppertje
in een berg zand

dat is er aan de hand!

Dit is een van de gedichtjes die we woensdag 21 september gehoord hebben tijdens ons uitstapje naar De Loonse en Drunense duinen.
Het programma heet Takkenhoedjes.
Iedere opdracht die we gedaan hebben begon met een gedichtje. Toen we naar huis gingen hadden we allemaal,net als de duinen, een heel mooi takkenhoedje.
Hulpvaders, moeders en tante heel hartelijk bedankt voor jullie fijne hulp. We hebben kunnen genieten van een gezellige, leerzame ochtend bij de Roestelberg.

Rekenkring
Praten in de kring over meten, lang en kort, groot en klein. We doen allemaal heel goed mee maar als we zelf kunnen ervaren hoe het werk met meten snappen we het natuurlijk nog veel beter. Wie is het grootste en wie is er evengroot dan zijn klasgenootje? Kijk voor het antwoord maar eens bij de fotogalerij.
We kunnen allemaal al een slang maken van klei, samen kijken we wie de kortste slang gemaakt heeft en wie de langste?

Waterpret
Het is al half septermber en nog steeds prachtig weer. Het is zelfs zo warm dat de kinderen in badkleding naar school mogen komen. Niet gewoon buitenspelen vandaag maar heerlijk kliederen met water.
De emmers water zijn niet aan te slepen, wat gezellig om zo te mogen kliederen.
Met dit warme weer was er geen betere manier om heerlijk af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

En nog maar een keertje buiten picknicken!

Ofschoon het al ver in september is, konden we afgelopen dinsdag nog eens fijn in de zon, of indien gewenst in de schaduw ons fruit eten.
Fijn op de spiksplinter nieuwe vlaggen die we aan het eind van het vorige schooljaar gekregen hebben. Heerlijk was het zo gezellig samen bij elkaar.

We zijn begonnen!
Na een heerlijke vakantie zijn we maandagmorgen begonnen aan schooljaar 2016/2017.
We hebben gelijk op maandagmorgen al een paar nieuwe klasgenootjes mogen begroeten:
Louie die in groep 2 zit en Lynn, Lisa, Bruce, Teun en Julian die naar groep 1 gaan. Teun en Julian zijn nu nog even aan het oefenen, maar zij komen al heel snel ook elke dag. We wensen jullie een hele fijne tijd op de KlimOpschool  toe. 

 

Groep 3/4 juf Sigrid en juf Aukje

 

Wat gebeurt er in groep 3/4?

Schooljaar 2018-2019

groep 3 4 800x600
We hebben de afgelopen weken in groep 3-4 kennisgemaakt met de nieuwe kinderen en juffen in onze groep. Dat was best even spannend en wennen, maar dat ging snel over. We vinden het gezellig met elkaar en we willen elkaar ook graag helpen.

We kijken uit naar een leuk en leerzaam schooljaar samen met elkaar hier op de KlimOp

Schooljaar 2017-2018

Juni

Duinendag

De groepen 1-2-3-4 gingen woensdag met heel veel ouders en juffen naar de Duinen om daar lekker samen hutten te bouwen van boomstammen en stokken, heel veel te scheppen en met zand te spelen, om te voetballen en om gewoon heerlijk te genieten. Het was een fijne ochtend.

Streetwise

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise.

Mei

Bezoek aan de brandweer

De kinderen van groep 3-4 waren dinsdagochtend 22 mei uitgenodigd bij de brandweerkazerne in Kaatsheuvel, waar ze de hele ochtend een rondleiding hebben gekregen met uitleg door 3 vrijwillige brandweerlieden.
We werden opgehaald bij school in brandweerbusjes, kregen filmpjes te zien, mochten in de brandweerwagens zitten, kleding passen en spuiten met de brandweerslangen. De rondleiding werd afgesloten met een verfrissend waterspel en een sleutelhanger als aandenken.
Het was heel leerzaam met complimenten voor de brandweerlieden die dit vol enthousiasme gedaan hebben. Bedankt hiervoor !

April

Koningsspelen

Na een lekker Koningsdagontbijt vertrekken we met groep 1-2 naar het Kennedyplein. Daar hebben we samen met de kinderen van bs Theresia een hele gezellige spelletjesochtend. Meer foto's kun je bekijken bij de fotogalerij.

Januari

Spelletjesmiddag
groepsfoto 34 800x600

 

 

Maandagmiddag 22 januari hebben 4 studentes van het van Haestrechtcollege een spelletjesmiddag georganiseerd voor groep 3-4 in onze gymzaal. In circuitvorm hebben de kinderen : 3 op een rij, levend memory en een tikspel gedaan. In de pauze was er ook nog tijd voor iets lekkers.
Het was een leuke en goed georganiseerde middag. Bedankt dames.
De foto's kun je bekijken bij de fotogalerij.

 

 

 

 

 

December

Kerstviering

Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek

November

Pieten op school

Naar het Sinterklaashuis

Handbalclinic
Groep 3-4 heeft dinsdagmiddag 21 november een handbalclinic gekregen van handbalvereniging Desk.
Handbalvereniging DESK in Kaatsheuvel wil elk kind
in zijn kracht zetten. Handbal is een dynamische
sport waarin samenwerken, éénheid en durf ge-
traind worden. Conditioneel een sport waarin je
aanvalt en verdedigd en deze taak steeds wisselt in
het spel.
Het was leuk om te zien hoe de trainsters in 1 gymles toch de kinderen kennis hebben laten maken met de sport d.m.v uitdagende speloefeningen.

Oktober

De zandtekenaar

 

De kinderen van groep 3-4 zijn dinsdagochtend 10 oktober naar de zandtekenaar geweest in theater de Leest in Waalwijk.
Hier kregen de kinderen 2 verhalen te zien op een groot scherm.
Het verhaal van de boze heks en assepoester. De kinderen konden live meekijken met de tekenkunsten van de zandtekenaar.
Zij tekende op een glasplaat met zilverzand de scènes bij de verhalen die te horen waren. Boven de plaat hing een camera. Na de voorstelling gaf ze uitleg hoe dat ze dit doet en mochten de kinderen naar voren komen om het ook eens zelf te proberen.
En als afsluiting nog een griezelsnoepje.
Alle ouders, opa's en oma's heel erg bedankt voor het rijden en begeleiden.

 

 

 

 

 
Schooljaar 2016-2017

Juni

Pannenkoeken eten

Ook groep 3-4 had geluk afgelopen woensdag: Wij mochten, net als groep 1-2, ook pannenkoeken eten!
We vonden ze super lekker. Nogmaals bedankt Marco en Stefan!

Pleintje Verkeer

Mei

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

April

Pasen

Paaseieren zoeken en nog gezellig knutselen.

Maart

Eftelingdag

Donderdag 30 maart was het prachtig lenteweer. Een uitgelezen dag voor ons jaarlijkse bezoek aan de Efteling.
Samen met juf Naomi en de hulpouders hebben de kinderen een heerlijke, gezellige dag gehad.

Februari

Carnaval

Januari

De Nationale Voorleesdagen

Bij groep 3-4 heeft de juf bij de opening van de ochtend in de klas het prentenboek " Berre is bijna jarig" voorgelezen.
De kinderen genoten tijdens het voorlezen van hun zelf meegebrachte boterhammen en drinken.
Het prentenboek had een mooie boodschap: een kado geven gaat niet om de grootte of waarde van een kado. Er gewoon zijn voor iemand en daarmee verrassen is ook waardevol.
Verder sloot het thema: feest ! mooi aan bij ons letterfeest, dat groep 3 eerder deze schoolweek vierde, omdat zij nu alle letters kennen. Een mooie prestatie.
Om 11 uur hebben we, samen met de kinderen van groep 1-2, genoten van voorlezen door de burgemeester. Hij las het prentenboek van het jaar "De kleine walvis" aan ons voor.

 

 

"Ei"
De kinderen van groep 3-4 hebben dinsdag 24 januari in de gymzaal van onze school de voorstelling gezien "Ei" van opera Dolleboelja.
Een toneelstuk afgewisseld met opera zang. Het toneelstuk gaat over Papagena en Papageno die samen een ei verwachten, maar het kwijt raken. Op komische en muzikale wijze zoeken ze het ei samen met de kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

December

Kerstviering

5 december!

Sinterklaas en Pieten op bezoek

Nog meer foto's van dit bezoek kun je zien bij de fotogalerij.

November

Strooipieten op school


Woensdag 23 november brachten de strooipieten een bezoekje aan onze school.

Oktober

Kinderboekenweek
Groep 3-4 heeft dinsdagochtend 11 oktober een voorstelling in de aula gehad van theatermakerij "Dramerij".
Hierbij kwam een "overgrootmoeder" geheel verkleed in stijl, verhalen vertellen over die tijd. Tussendoor werden de kinderen fris gehouden met dansjes en toneelopdrachten. Deze voorstelling paste erg goed binnen het thema van de kinderboekenweek, waarbij opa's en oma's centraal staan.

 

 
September

Waterpret

Poeh, wat is het warm! Daarom hadden we dinsdag 13 september i.p.v. de gymles een waterles.
Gezellig in zwemkleding kliederen met water en waterspelletjes spelen.
Met dit warme weer was het heerlijk om af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

 

Groep 5/6 juf Robin & juf Wilma

Wat gebeurt er in groep 5/6?

Schooljaar 2018-2019

groep 5 6 800x600
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Na een fijne zomervakantie zijn we goed gestart in groep 5/6. Ook hebben we er onverwachts 3 nieuwe kinderen bij gekregen. Een hartelijk welkom aan Sterre, Djenna & Aaliyah.
We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Schooljaar 2017-2018

Juni

Streetwise

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise.

The Incredibles

Het is ons gelukt!!! We hebben meegedaan aan een prijsvraag en gewonnen!!!
De opdracht was om zo incredible mogelijk op de foto te gaan. De twee klassen die de leukste foto instuurden maakten kans op gratis kaartjes om naar The Incredibles 2 te gaan op woensdag 27 juni. 

Maart

Puzzel

Het heeft even geduurd, maar de puzzel is af! In december hebben wij van Sinterklaas een emoticon-puzzel gehad van 1000 stukjes. Iedere keer wanneer sommige kinderen klaar waren met hun werk gingen ze aan de slag om de puzzel compleet te krijgen. Na lang zoeken, is het dan gelukt!
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Groep 8 had van Sinterklaas een minions puzzel gekregen. Ook zij waren fanatiek begonnen maar deze puzzel bestond toch wel uit erg véél gele minions. Vandaar dat we hebben geruild van puzzel. Hopelijk lukt het groep 5/6 wel om de puzzel te voltooien.

Succes jongens en meisjes en veel puzzelplezier!

Efteling

Dinsdag 20 maart was het zover, we mochten met de hele klas naar de Efteling. We hebben een heerlijke dag gehad! Het weer was goed, in veel attracties geweest en onderling was het erg gezellig. De dag ging alleen te snel voorbij! We hadden eigenlijk nog wel even willen blijven.
Hulpouders bedankt voor het helpen!

Januari

Feest!

de tafels 800x600
Vandaag was het feest. Alle kinderen hebben de tafels van1 t/m 10 onder de knie.
Super jongens en meisjes!!

December

Kerstviering

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek

November

Pieten op school

September

Week van de Pauzehap.

Van 26 tot en met 29 september is het Week van de Pauzehap.
Kinderen leren hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. De nadruk van het lesprogramma ligt op bewust proeven, smaakbeleving en op het combineren en variëren van producten.
Vandaag zijn we begonnen om spiesjes te maken van druiven, bessen en komkommers.

Schooljaar 2016-2017

Juni

Pleintje Verkeer

Mei

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

April

Pasen

Gezellig paaseiren zoeken en spelletjes spelen.

Maart

Naar de Efteling

Februari

Carnaval

Vrijdagochtend 24 februari hebben alle kinderen van de KlimOp het carnavalsfeest gevierd. Samen met een aantal andere basisscholen hebben we een optocht door het centrum van Kaatsheuvel gelopen. Hierbij liepen kinderen in groepjes of alleen of met een kar of skelter.
Het was een gezellig feest! Veel mensen kwamen de optocht bewonderen. 
Aansluitend hebben alle kinderen een versnapering gehad om vol energie te gaan hossen in Het Klavier. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 kwamen Jokie en Jet. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er disco. Na al dat dansen en swingen mochten de kinderen gaan genieten van de voorjaarsvakantie.  Dit gezellige feest is mogelijk gemaakt door Stichting SOT. Voor foto’s kunt u kijken bij de fotogalerij.

December

Kerstviering

Sinterklaas

Op donderdag 1 december bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Op maandag 5 december hebben wij een gezellige surprise ochtend gehad. Iedereen had hard gewerkt om iets moois af te leveren! Er zijn prachtige surprises gemaakt, zoals o.a. een auto, kerststukje, theater, een rekenboek, stoomboten en nog veel meer. Alle gemaakte surprises kunt u terug zien in de fotogalerij.  Het was een erg gezellige ochtend! In de middag hebben we spelletjes gespeeld en een sinterklaasfilm gekeken.

Sinterklaas met pieten op bezoek bij ons op school

Meer foto's van dit bezoek kun je bekijken bij de fotogalerij.

November

Oliemeulen
Donderdag 24 november zijn we naar de Oliemeulen geweest. Eerst hebben we uitleg gekregen over spinnen en slangen. Daarna, konden degene die wilden, een slang en/of spin vasthouden. Dit was erg spannend! Daarna hebben we binnen kunnen genieten van alle spinnen, slangen, leguanen en zelfs krokodillen. Buiten waren er ook nog veel dieren te bewonderen. Zoals vogels, stokstaartjes, katachtige, verschillende soorten aapjes en nog veel meer prachtige dieren.
Tot slot was er als afsluiting een vogelshow. Kortom een erg geslaagde ochtend!

Oktober

Zandspoor

Woensdag 5 oktober hebben de kinderen van de groepen 5 en 6 deelgenomen aan Zandspoor.
Tijdens deze les in de Loonse en Drunense duinen hebben de kinderen meer geleerd over dit gebied. Door middel van verschillende opdrachten mochten de kinderen op onderzoek uit. Ze hebben o.a. meer geleerd over de verschillende soorten beestjes die voorkomen in dit gebied, over verschillende soorten bomen en ze hebben bodemonderzoek verricht.
Het was een erg gezellige en leerzame ochtend!

September

Waterpret

Poeh, wat is het warm! Daarom hadden we dinsdag 13 september i.p.v. de gymles een waterles. De kinderen mochten spelen met waterpistolen, emmers en ander waterspeelgoed meenemen. Met dit warme weer was het heerlijk om af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

 

Groep 7/8 juf Ilonca en juf Angèl

 

Wat gebeurt er in groep 7/8

Schooljaar 2018-2019

November

Oktober

Bezoek Overlaat dinsdag 30 oktober
20181030 120518 resized20181030 113837 resized20181030 113657 resized

Dinsdag 30 oktober zijn de kinderen van groep 7/8 op bezoek bij de Overlaat geweest. Met oog op het Voortgezet Onderwijs konden zij de school bekijken en volgden de kinderen minilessen. De kinderen hebben één miniles kunst & cultuur, één miniles wiskunde en één miniles zorg & welzijn gevolgd. Tijdens de lessen hebben de kinderen kunst gemaakt, wiskundige figuren gebouwd en daarvan zijden en ribben geteld. Ook hebben zij wraps gemaakt en nagels gelakt. Het was een gezellige ochtend!

Kinderboekenweek
Maandag 8 oktober hebben de kinderen op de KlimOp de workshop "Ïmagine" gevolgd in het kader van de Kinderboekenweek n.a.v. het boek Imagine.
Wat als.... er over de hele wereld vrede was....
De kinderen hebben geleerd dat zij niet zomaar een afbeelding van internet mogen gebruiken en zij hebben een korte presentatie gemaakt. Het was zeer leerzaam en leuk om te doen.

Europese Dag van de Talen
In het kader van De Europese Dag van de Talen hebben Jenske Matthijs (oudleerlinge) en Benthe Vinkx van het Dr. Mollercollege een Engelse Les gegeven aan de kinderen van groep 7/8. Bedankt meiden!

September

De dode hoek
De kinderen uit groep 7/8 hebben vandaag een les over de dode hoek gehad. Twee heren van Veilig Verkeer Nederland kwamen lesgeven. Dit bestond uit een theoretisch deel in de klas en een praktijk gedeelte bij de bus van Arriva.

Dassenwerk
Groep 7 en 8 mocht vandaag in de Loonse en Drunense Duinen onderzoeken of dit gebied geschikt is voor de das. In groepjes gingen de leerlingen op onderzoek.
Het was een leerzame, gezellige en zonnige ochtend!

Augustus

groep 7 8 800x600
Dit zijn de jongens en meisjes van groep 7-8.
Groep 7 heeft 9 kinderen. Groep 8 heeft 7 kinderen.
Groep 7-8 bestaat uit enthousiaste kinderen, die erg hard kunnen werken en van gezelligheid houden. De kinderen van groep 7/8 krijgen les in een lokaal  op de bovenverdieping.

Schooljaar 2017-2018

Juni

Streetwise

Op maandag 11 juni hebben alle kinderen deelgenomen aan ANWB Streetwise.

Maart

Eftelingdag

Dinsdag 20 maart gezelig met z'n allen naar de Efteling.
Meer foto's van deze dag kun je bekijken bij de fotogalerij.

Januari

Bètalab

Dinsdag 16 januari j.l. hebben de kinderen van groep 7/8 een bezoek gebracht aan het Willem van Oranje College in Waalwijk. Hier mochten zij lessen volgen in het Bètalab.
De kinderen hebben gel gemaakt, laserstralen gespiegeld en een sporenonderzoek uitgevoerd met een microscoop. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad.
Voor foto's van ons bezoek kunt u een kijkje nemen bij de fotogalerij.

December

Kerstviering

Oertijd museum

Donderdagochtend 14 december is groep 7/8 naar het Oertijd museum geweest in Boxtel.
Het was een erg interessante ochtend. In het museum hebben we eerst een Dinofilm gekeken en daarna zijn we eerst binnen gaan kijken naar de verschillende voorwerpen. Buiten was ook nog een heel Dinobos met leuke activiteiten.
Nieuwsgierig naar de foto's, ze staan op de site.

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek

De surprises


November

Pieten op school

Oktober

Bezoek aan de Overlaat

Dinsdag 31 oktober heeft groep 7/8 een bezoek gebracht aan de Overlaat.
Het was een leerzame en interessante ochtend.
De leerlingen hebben drie minilessen gevolgd namelijk: praktijkles button maken, Duits en een les Maatschappijleer.

Workshop tijdens de Kinderboekenweek

Op vrijdag 6 oktober kwam rapper Thomas van Vliet op de Klimopschool om een gruwelijk enge rap te maken.
De kinderen hebben in groepjes zinnen bedacht en iedereen heeft een zin mogen inspreken.
Uiteindelijk heeft de klas samen een rap gemaakt. Het resultaat was fantastisch. We hebben genoten.

 

Schooljaar 2016-2017

Juni

Pleintje Verkeer

Mei

Bezoek Nationaal Monument Kamp Vught

Maandag 29 mei j.l. hebben de kinderen van groep 7/8 een bezoek gebracht aan Nationaal Monument Kamp Vught.
Hier leerden en zagen de kinderen veel over het leven in het concentratiekamp en de Tweede Wereldoorlog.
Het was zeer interessant en indrukwekkend! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

Feestweek
In 2017 bestaat de KlimOp 60 jaar!
Deze feestelijke gebeurtenis vieren we in de week voorafgaand aan Hemelvaart uitgebreid met alle kinderen van school.
Maandag gaan we met de hele school op schoolreis naar Duinoord.
Dinsdag vieren we feest tijdens de KlimOpdag en woensdag mag iedereen zijn talent laten zien in KlimOp got talent.
Alle foto's van deze week kunt je bekijken bij 'foto's' en de berichten over deze dagen lezen bij 'activiteiten'.

April

Pasen

Natuurlijk zijn er met Pasen ook voor de kinderen van groep 7 en 8 paaseitjes en ze spelen deze ochtend ook nog gezelschapsspelletjes met elkaar.

Maart

Naar de Efteling

Het Noord-Brabants Museum

Dit jaar is er in Het Noord-Brabants Museum een tentoonstelling over de archeologie van de oorlog. Een groot deel van de tentoonstelling gaat over wat er is opgegraven van de Tweede Wereldoorlog.
Dinsdag 28 maart hebben de kinderen van groep 7/8 deze tentoonstelling bezocht. Het was een leerzame rondleiding.
Voor foto's van dit bezoek kunt u kijken bij de fotogalerij.

Februari

Carnaval

Vrijdagochtend 24 februari hebben alle kinderen van de KlimOp het carnavalsfeest gevierd.
Samen met een aantal andere basisscholen hebben we een optocht door het centrum van Kaatsheuvel gelopen. Hierbij liepen kinderen in groepjes of alleen of met een kar of skelter. Het was een gezellig feest!
Veel mensen kwamen de optocht bewonderen. 
Aansluitend hebben alle kinderen een versnapering gehad om vol energie te gaan hossen in Het Klavier. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 kwamen Jokie en Jet. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er disco. Na al dat dansen en swingen mochten de kinderen gaan genieten van de voorjaarsvakantie.  Dit gezellige feest is mogelijk gemaakt door Stichting SOT. Voor foto’s kunt u kijken bij de fotogalerij.

Poppenkast spelen voor groep 1-2

December

Kerstviering

Donderdagavond 22 december vierden de kinderen, ouders en leerkrachten van BS KlimOp samen met de bewoners van De Vossenberg Kerst.
Nadat alle kinderen zich op school hadden verzameld, liepen we met zelfgemaakte lampionnen in het donker naar de Vossenberg. Dat was een prachtig gezicht!
In de kapel van de Vossenberg heeft een aantal kinderen uit elke groep samen met juf Corrie het Kerstverhaal opgevoerd. Ook hebben we daarbij liederen gezongen en Kerstkaarten uitgedeeld aan de bewoners van de Vossenberg.
Na de Kerstviering in de kapel liepen we met de lampionnen terug naar school.
Op school hebben de ouders een kopje koffie of thee kunnen nuttigen. De kinderen kregen lekkere chocomel met een koekje. Het was een gezellige en mooie avond.

5 december, surprises op school

Sint op bezoek

Meer foto's van dit bezoek kun je bekijken bij de fotogalerij.

November

Oliemeulen

Op vrijdag 4 november is groep 7-8 naar dierenpark de Oliemeulen geweest in Tilburg.
Het was een interessante en leuke ochtend. We kregen een demonstratie over slangen en vogelspinnen. De leerlingen die durfden mochten ook een spin of slang vasthouden.......brrrrr.
Daarna zijn we op zoek gegaan naar andere reptielen en bijzondere dieren. Uiteindelijk hebben we de ochtend afgesloten met een roofvogelshow die erg leerzaam was. Kortom een geslaagd uitstapje.

Bezoek Overlaat
Dinsdag 1 november j.l. hebben de kinderen van groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de Overlaat.
Daar hebben zij een indruk gekregen van de school. Ook hebben zij minilessen gevolgd bij natuur- en scheikunde, verzorging en Nederlands.
Het was een gezellig en leerzaam bezoek. Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij. Hierbij willen wij ook de ouders bedanken, die ons naar de Overlaat gebracht en opgehaald hebben.
Binnenkort zijn de open dagen op de VO scholen. Ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 hebben informatie gehad over de verschillende open dagen. Wij wensen jullie veel plezier op de open avonden.

Oktober

Voorlezen bij de Vossenberg

Op vrijdag 7 oktober is groep 7-8 gaan voorlezen in de Vossenberg. De ouderen vonden het erg leuk en waren erg enthousiast. De kinderen werden hartelijk ontvangen en er waren veel belangstellende. Het was een gezellige ochtend.

September

Dassenwerk

 

Woensdag 28 september hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 deelgenomen aan Dassenwerk.
Tijdens deze les in de Loonse en Drunense duinen onderzoeken de kinderen of een bepaald gebied binnen het nationaal park geschikt is voor herintroductie van de das. Dit doen zij door vast te stellen wat de das nodig heeft om in de duinen te kunnen wonen en welke bedreigingen er zijn voor de das. Zo ontdekken de kinderen samenhang tussen de das en zijn omgeving en leren hierbij een aantal vaardigheden zoals observeren, mening formuleren, werken met kaart en kompas en het meten van de boomhoogte.
 

 
 

Waterpret
Poeh, wat is het warm! Daarom hadden we dinsdag 13 september i.p.v. de gymles een waterles. De kinderen mochten spelen met
waterpistolen, emmers en ander waterspeelgoed meenemen.
Met dit warme weer was het heerlijk om af te koelen! Voor foto's kunt u kijken bij de fotogalerij.

 

Kinderraad

De leerlingenraad stelt zich voor:

Ook dit jaar is er een leerlingenraad gekozen op onze school.
De raad, die zo'n vier keer per schooljaar bijeen komt, wordt gevormd door kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Tijdens de bijeenkomsten van de leerlingenraad worden onderwerpen besproken die door de kinderen zelf of door school worden ingebracht. Dit kan variëren van het kenbaar maken van wensen met betrekking tot de speelplaats, tot evalueren van activiteiten en lesmethodes. De kinderen die dit jaar (2019-2020) in de raad zitten zijn:

Groep 8: Jasmina (voorzitter) en Jesse 
Groep 7: Yara en Jayson
Groep 6: Aalijah en Janiek
Groep 5: Xavie